Foto : RWS
Foto : RWS Foto: rws

Nieuwe Botlekbrug zaterdag afgesloten

Verkeer 380 keer gelezen

Vanaf zaterdagochtend 24 juni 05.00 uur tot zondagochtend 25 juni 05.00 uur voert de aannemer A-lanes A15 onderhoud uit aan de geleidingsconstructie van de contragewichten van de nieuwe Botlekbrug. Om dit onderhoud uit te voeren is de brug volledig gestremd voor het wegverkeer. De brug blijft tijdens de werkzaamheden beschikbaar voor het vaarwegverkeer.

De nieuwe Botlekbrug is uniek in zijn soort. Het is een van de grootste hefbruggen in Europa, zowel voor spoor- als wegverkeer. De brug telt 4 contragewichten, elk met een gewicht van 2.500 ton. Deze contragewichten houden de beweegbare delen van de brug in balans als deze open en dicht gaan. De twee contragewichten per brugdeel hebben eenzelfde gewicht als het hefdeel, namelijk 5.000 ton. Uit monitoring blijkt dat er extra preventief onderhoud nodig is aan de geleidingconstructie van de contragewichten om storingen te voorkomen.

Omleidingen wegverkeer
Verkeer vanuit Hoogvliet richting Maasvlakte en vanuit de Maasvlakte naar Hoogvliet wordt omgeleid via de Spijkenisserbrug. Doorgaand verkeer kan gebruik maken van de Botlektunnel. De omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden en digitale borden boven/langs de weg aangegeven.

Gevaarlijke stoffen
Vervoerders van routeplichtige gevaarlijke stoffen worden tijdens de stremming van de nieuwe Botlekbrug van zaterdagochtend tot zondagochtend omgeleid via de eilandenroute. Voor niet-routeplichtige gevaarlijke stoffen geldt deze eilandroute als adviesroute. De omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden en dynamische route-informatie panelen aangegeven.

Geen hinder voor (hoge) scheepvaart
Het scheepvaartverkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden (van zaterdagochtend 05.00 uur tot zondagochtend 05.00 uur) staat de nieuwe Botlekbrug open en is de vaarweg beschikbaar voor de hoge scheepvaart.

Geen hinder voor fietsers en voetgangers
Fietsers, voetgangers en ander langzaam verkeer gaat nu nog over de oude Botlekbrug. Zij ondervinden geen hinder van deze werkzaamheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant