SC Botlek uitgeschakeld na verlies van Lyra

Sport 213 keer gelezen

Schiedam – Op het terrein van SVV is SC Botlek er vanavond niet in geslaagd om de finale van de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse te behalen. De ploeg uit Spijkenisse verloor het duel met 3-1 (1-1) van Lyra.

Al na twee minuten ging men verdedigend in de fout en wist Bob Zwinkels doelman Kevin Rijsdijk te verschalken. Na een half uur trok Shurnel René Francois de stand weer gelijk voor het veel betere SC Botlek. Na de thee waren de rollen wat omgedraaid en na een goed uur vloerde Kevin Elfring zijn tegenstander, waarna Lyra vanaf elf meter de 2-1 scoorde. Daarna probeerde de ploeg van interim coach Dan Blokland, die Richard Koutstaal verving wegens vakantie, het nog wel maar scoorde men niet. Acht minuten in de extra tijd was het de 3-1 van Lyra, waarmee SC Botlek is uitgeschakeld en volgend jaar toch derde klasse speelt.

Opgeheven hoofd
'We kunnen met opgeheven hoofd het veld verlaten. We komen dom achter, maar krijgen daarna zoveel kansen. Dan maken we er maar één. Na rust waren we net zo slecht als zij. We gingen alles of niets spelen na de 2-1 en dan loop je nog tegen een derde treffer op. Hun strafschop was terecht. Ik vond het een matige ploeg waar SSS denk ik wel van zou kunnen winnen. Trots op wat ze in deze korte tijd hebben neergezet ben ik', is de reactie van Dan Blokland na afloop. SSS uit Klaaswaal won de andere halve finale van Westlandia met 3-2 (0-2) en speelt dus zaterdag de finale tegen Lyra.