Afbeelding

SC Botlek krijgt nog kansen voor promotie

Sport 200 keer gelezen

Spijkenisse – Maandag heeft voetbalbond KNVB besloten dat er nog kans is voor SC Botlek om alsnog naar de tweede klasse te promoveren. Door het wegvallen van Haaglandia ontstaat er in de eerste, tweede en derde klasse een open plek.

SC Botlek moet met SSS, Naaldwijk of Lyra uitmaken wie één plek krijgt in de tweede klasse. Er is inmiddels geloot en SC Botlek neemt het woensdag op tegen Lyra. Het duel vindt morgen (woensdag) plaats bij SVV in Schiedam en begint om 20.00 uur.  De winnaar van dit duel speelt dan zaterdag eveneens op neutraal terrein tegen de winnaar van SSS-Naaldwijk. De verliezers van woensdag zijn direct uitgeschakeld.

Team bij elkaar
Het is overigens voor alle vier de ploegen lastig om de teams weer bij elkaar te krijgen. Na de laatste wedstrijden in de nacompetitie voor Pinksteren zijn veel spelers op vakantie gegaan. Ook trainer Richard Koutstaal van SC Botlek is maandag naar Turkije vertrokken voor vakantie. Hij laat vanaf zijn vakantie adres weten dat hij er niet is en wellicht via de telefoon de groep een steun in de rug gaat geven. 'We hebben twee geschorsten en er moeten er ook nog een aantal werken. Daar hebben niet alleen wij mee te maken. We gaan in ieder geval deze kans grijpen', zegt Dan Blokland van SC Botlek; hij zal coach Richard Koutstaal vervangen tijdens deze promotieduels.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant