Naomi, Phedra, Stijn en Skylar van de Mgr.  Bekkersschool gingen als eersten van start.
Naomi, Phedra, Stijn en Skylar van de Mgr. Bekkersschool gingen als eersten van start. Foto: René Bakker

Scholieren fietsen praktisch verkeersexamen

Actueel 874 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen 'toeterde' wethouder Mourik de eerste scholieren weg die vandaag deelnemen aan het praktische verkeersexamen. Zo'n 670 groep zeven leerlingen in Nissewaard zullen de komende drie weken een route van zo'n 20 minuten fietsen om hun vaardigheden in het verkeer te laten toetsen.

De route van het praktisch verkeersexamen voert zoveel mogelijk langs alle scholen. De scholieren fietsen zowel in hun eigen school- en leefomgeving als in voor hen minder bekend terrein. Langs de route beoordelen (groot)ouders de vaardigheden van de circa elfjarige fietsers. Punten waar op gelet wordt zijn: richting aangeven en over de schouder kijken, goed rechts fietsen, maximaal met twee naast elkaar fietsen en het goed toepassen van de verkeersregels.

Vooraf kon de te rijden route aan de hand van een speciale website geoefend worden, zodat het examen geen speurtocht is en de kinderen hun aandacht bij het verkeer kunnen houden. Al eerder, op 6 april, legden de leerlingen het landelijk schriftelijk verkeersexamen af om te toetsen hoe het zit met kennis wat betreft verkeersregels en verkeersborden. Tijdens het praktisch examen moet deze kennis in de praktijk worden toegepast. De fietsen van de scholieren werden vooraf op eventuele mankementen (remmen, verlichting e.d.) gekeurd.

Op het parkeerterrein achter wijkcentrum 'De Sleutel' in de wijk Groenenwoud, mochten Naomi, Phedra, Stijn en Skylar van de Mgr. Bekkersschool, uit de klas van meester Ivan, vanmorgen als allereersten van start. Later vanmorgen volgen nog leerlingen van De Wegwijzer, Marimba, De Duif, De Hoeksteen, Gelinckschool en Montessorischool. Zij fietsen door Groenewoud, Waterland en Schenkel. Aanstaande donderdag leggen de scholieren uit Sterrenkwartier, De Akkers, Vriesland en Vogelenzang het examen af; vrijdag wordt gefietst in Hoogwerf, De Hoek en Centrum. Maandag 26 juni  is het de beurt aan de scholen in Maaswijk en donderdag 29 juni wordt afgesloten met examens in Abbenbroek, startpunt is het parkeerterrein bij het voormalig gemeentehuis.

De organisatie van het praktisch verkeersexamen is mogelijk gemaakt door de gemeente Nissewaard, MRDH en 'School op Seef' het verkeerseducatieprogramma van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant