Afbeelding
Archieffoto: Peter de Jong

HSV Spikes wint vierpuntenwedstrijd bij Adegeest/Catch

Sport 275 keer gelezen

Voorschoten- De softballers van HSV Spikes hebben de belangrijke vierpuntenwedstrijd tegen Adegeest met een klinkende 4-10 overwinning afgesloten.

De Spijkenissers hebben zich daarmee op een stevige vijfde plaats genesteld in de landelijke eerste klasse A. De HSV legde de basis van de ruime overwinning al in de eerste slagbeurt waarin het een ruime 0-7 voorsprong werd genomen. 'Scores van Evert Versloot, Giovanni Pourier, Erik van Eijkelenburg, Patrick de Groot, Harry de Vet, Titus Blom en Wilfred Karel zorgden gelijk voor een comfortabele voorsprong', stelde playing/coach Arjan Baanen. De Spikes liepen in de derde inning uit naar 1-10. 'Een belangrijke overwinning van onze kant. Adegeest/Catch was aan een goede serie bezig en in het verleden hebben we hier moeilijke wedstrijden gehad. De vliegende start in de eerste inning was natuurlijk lekker, zeker voor mij als werper. Vooral verdedigend was het een stuk beter als de afgelopen wedstrijden. Aan slag kwamen we er over het algemeen wel redelijk door. Je kan dan toch een stuk vrijer gooien. Met deze winst verstevigden wij onze plek in de top zes. Dit is met de moeilijke wedstrijden tegen Quick en Alcmaria in het verschiet wel lekker. Als we dit cast kunnen houden dan kunnen we ons gaan opmaken voor de strijd om de eerste twee plekken in het tweede deel van de competitie, die recht geven op een plek in de finale.' HSV Spikes speelt vrijdagavond op het Sportpolderpark in Hekelingen tegen Quick Amersfoort.

Boxscore : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

HSV Spikes : 7, 0, 3, 0, 0, 0, 0 = 10.Adegeest/C.: 1, 0, 1, 0, 0, 1, 1 = 04.

Werpcijfers: Arjan Baanen (7 inningen) 14, 5, 2, 2.

Slaggemiddelde: Erik van Eijkelenburg 3 uit 4 (0.750), Arthur Paula 2 uit 3 (0.667), Evert Versloot 2 uit 4 (0.500).

HSV Spikes: Evert Versloot (2), Giovanni Pourier (6), Erik van Eijkelenburg (3), Patrick de Groot (9), Arthur Paula (4), Harry de Vet (8), Titus Blom (7), Wilfred Karel (dp), Aad van der Landen (5), Arjan Baanen (1).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant