De hulpdiensten hadden ruim een half uur nodig om de bestuurder uit de wagen te krijgen.
De hulpdiensten hadden ruim een half uur nodig om de bestuurder uit de wagen te krijgen. Foto: Media TV

Spijkenisser zwaar gewond bij ongeval Rotterdam

Algemeen 2.043 keer gelezen

Rotterdam - Zondagochtend vroeg is een auto tegen een boom op de Prins Alexanderlaan geklapt. De bijrijder kon nog zelf uit de auto komen. De bestuurder moest door de hulpdiensten uit de auto worden gehaald. Beide mannen zijn zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht.

Ruim een half uur waren de hulpdiensten zondagochtend bezig om de bestuurder, een 22-jarige man uit Pijnacker, uit zijn auto te bevrijden. De auto klapte rond half zes 's morgens tegen een boom toen zij over de Prins Alexanderlaan reden. Het ongeluk was ter hoogte van de Lieftinckplaats.

Eigen kracht
De bijrijder, een 19-jarige man uit Spijkenisse wist zelf nog uit de auto te komen, maar zakte naast de auto alsnog in elkaar. Hij is, net als de bestuurder, zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Oorzaak
De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht door de verkeerspolitie. Vooralsnog lijkt het om een eenzijdig ongeluk te gaan waarbij de auto uit de bocht is gevlogen. In de buurt van de auto lag een fles sterke drank. Het is nog onduidelijk of deze aan de bestuurder toebehoorde en of hij al dan niet onder invloed was. Er is bloed afgenomen om dit te onderzoeken. De bestuurder is al wel aangehouden, zo meldt de politie.

Uit de krant

Uit de krant