Daan van Sintmaartensdijk (geheel rechts), met zijn ploeggenoten van De Jonge Renner, was goed op dreef in de Omloop Hoekse Waard.
Daan van Sintmaartensdijk (geheel rechts), met zijn ploeggenoten van De Jonge Renner, was goed op dreef in de Omloop Hoekse Waard.

Van Sintmaartensdijk laat zich zien in Hoekse Waard

Sport 324 keer gelezen

Puttershoek- Daan van Sintmaartensdijk heeft de 37e Omloop van de Hoekse Waard voor elite/beloften afgesloten met de vijftiende plaats.

'We hebben in het begin geprobeerd om vol door te trekken, maar toen het niet brak begonnen de steekspelletjes van het wegspringen', doelde de Zuidlander uit de Brabantse wielerformatie van LottoNL-Jumbo/De Jonge Renner op de korte vlucht samen met Niels Goeree, Jos Koop en Jarri Stravers. 'Het ging niet onaardig. Toen die twee (Adrie Lindeman en Nahom Desale, DR) wegsprongen was het nog ver. David Dekker en nog een jongen (Martijn Knol, DR) sprongen er naar toe. Bram de Kort en ik zaten in de groep van vijftien achtervolgers. Wij probeerden de koers met die mannen voorop te beschermen. David was in goeden doen, had hij in de Parel van de Veluwe al laten zien. We hebben ons als ploeg goed laten zien, de koers eigenlijk gedragen. David pakte zijn eerste overwinning, Bram werd vijfde en ik was ook niet ontevreden met de vijftiende plaats. We zaten overal bij, vervolgens de vlucht beschermd en afgemaakt. We staan in de clubcompetitie bovenaan', aldus de analyse van Daan van Sintmaartensdijk. Daan van Sintmaartensdijk bezet in het individuele klassement van de clubcompetitie de negentiende plaats. Zijn winnende clubgenoot David Dekker draagt de leiderstrui. De Jonge Renner bezet de eerste plaats in het clubklassement.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant