SC Botlek gaf zaterdag een 3-0 voorsprong uit handen tegen NSVV, het werd 3-3.
SC Botlek gaf zaterdag een 3-0 voorsprong uit handen tegen NSVV, het werd 3-3. Foto: Peter de Jong

Slechte start voor SC Botlek na puntendeling met NSVV

Sport 393 keer gelezen

Spijkenisse – SC Botlek leek zaterdag halverwege op rozen te zitten, maar die rozen verwelkten toch anderhalf uur later, toen bleek dat men in de eerste wedstrijd van de nacompetitie toch de punten moest delen met NSVV. Het werd 3-3 (2-0)

Al binnen een kwartier kwam SC Botlek op voorsprong. Op aangeven van Kenny Lopes Cruz was het John Ackon die de 1-0 op het scorebord bracht. Zeven minuten voor rust was het Shurnel René Francois die voor de pass richting Jordy de Winter zorgde wat de 2-0 opleverde. De Winter schoot kort na rust ook de rebound binnen van een schot van Ackon en leek de wedstrijd in de tas te hebben. In het resterende half uur wist de ploeg uit Numansdorp het doel van Kevin Rijsdijk nog drie keer te vinden.

Weggegeven
'Dit is natuurlijk doodzonde. Voor rust domineren wij de wedstrijd op alle fronten. We komen net na rust op 3-0 en in het half uur dat volgt lopen we achter de feiten aan, spelen we uit positie. Zij hadden er enorm veel baat bij dat Dave Leurs uitviel achterin, maar dit had niet mogen gebeuren', meent Richard Koutstaal na het eerste duel. Door de puntendeling moet SC Botlek dinsdag de return winnen om door te gaan in de nacompetitie. Als SC Botlek wint speelt het een tweekamp tegen de winnaar van SVS - Rijnmond Hoogvliet Sport (3-2).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant