Patrick Speelman won zondag zijn enkelpartij voor LTC Spijkenisse tegen HLTC Metselaars.
Patrick Speelman won zondag zijn enkelpartij voor LTC Spijkenisse tegen HLTC Metselaars. Foto: Peter de Jong

Eerste zege voor tennissers van LTC Spijkenisse

Sport 203 keer gelezen

Spijkenisse – De vierde ronde van Eredivisie bij de heren tennissers heeft een eerste zege opgeleverd voor LTC Spijkenisse. De geplaagde ploeg van Stefan Weeda, die veel blessures en afzeggingen kende, won op sportpark Groenewoud met 5-1 van mede hekkensluiter HLTC de Metselaars.

Door de zege van de Spijkenisser tennissers doen ze direct afstand van de laatste plaats in de Eredivisie. Toch is het programma erg lastig voor LTC Spijkenisse dat in de komende drie wedstrijden nog twee ploegen ontvangt die op de tweede plaats staan.

Overwinning
De overwinning kwam als volgt tot stand. Patrick Speelman won in twee sets van Deelstra, 6-1 en 6-1. Vervolgens verloor Ivo Noorlander in drie sets. Boy Vergeer moest in drie sets de zege naar zich toe trekken tegen Wassermann en Stefan Weeda won van Van der Vis in drie sets. De twee dubbels die volgden werden ook gewonnen door de ploeg uit Spijkenisse.

Prima resultaat
'We zijn in ieder geval van de laatste plaats af, maar het wordt allemaal wel heel erg lastig hoor. We zijn natuurlijk erg blij met de overwinning, maar er degraderen twee ploegen. Het is balen dat Matthew Pierot niet kan spelen', zegt captain Stefan Weeda. Zondag is de laatste thuiswedstrijd tegen TOP Papendrecht. Daarna volgen nog twee uitduels bij Lewabo en Sloterplas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant