Afbeelding
Foto: stock

Nieuwe historie

Column 161 keer gelezen

Stel. Ik neem u mee naar 1999. Figuurlijk dan. 25 April om precies te zijn. Nee, niet direct googelen. Een dag om, voor de meesten van ons, nooit te vergeten. Een dag waarop historie werd geschreven in het mooiste stadion van Nederland.

1999. Wat was dat voor tijd? Om u een indruk te geven hoe lang geleden dat is nodig ik u uit plaats te nemen in een tijdmachine.

Het was het jaar waarin president Bill Clinton op een haar na de sigaar was vanwege een afzettingsprocedure, ene Vladimir Poetin Boris Jeltsin opvolgde als interim-president en waarin de 'Nacht van Wiegel' zich afspeelde (u mag hier googelen).

We betaalden met de Gulden, geloofden dat Michael Boogerd op een stapel dik belegde boterhammen met pindakaas de Amstel-Gold race won en keken massaal naar de eerste aflevering van 'Big Brother'.

Voor onze kinderen kochten we massaal furby's, we waren met zijn allen als de dood dat onze computers en systemen de naderende 'millenniumbug' niet zouden gaan trekken en werden daarvoor bang gemaakt door journaallezeres Henny Stoel.

U mag de tijdmachine weer uitstappen. We gaan de toekomst in. Op naar 7 mei 2017. 18 Jaar en 22 dagen na 25 april 1999. Ik kan het maar niet bevatten hoeveel tijd ertussen heeft gezeten.

Daar zitten we dan. Op Woudestein, in de Kuip of bij vrienden thuis. Of in de kroeg. Aan de andere kant van de wereld. We zitten overal. Van top tot teen in het rood-wit met een bonkend hart. Allemaal voor die enige overgebleven échte volksclub van Nederland. De dag waarop het moet, zal en gaat gebeuren.

Nieuwe historie zal op deze historische zondag worden geschreven. Op Kralingse bodem. In Rotterdam, voor Rotterdam. Vergeet de magere jaren, vergeet die lange leegte. Vier dit vette jaar! Duik zondag massaal de Hofplein vijver in, vier het feest als nooit tevoren en eer de spelers maandag op het bordes van het stadhuis.

Deze schaal is van ons! Deze schaal hoort op Zuid. Niets is sterker dan dat ene woord:

FEYENOORD!

J.

.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant