Afbeelding
Foto: stock

Praat 11 mei ook mee over een duurzaam Voorne-Putten

Gemeente 117 keer gelezen

De gemeenten Brielle, Nissewaard, Westvoorne en Hellevoetsluis hebben de gezamenlijke ambitie om in 2040 duurzaam te zijn. Dit betekent geen fossiele brandstoffen zoals aardgas en benzine meer gebruiken en overstappen naar duurzame energie uit wind, zon, bodem en biomassa. Daarnaast  zorgvuldig omgaan met de grondstoffen die we hebben en deze zoveel mogelijk opnieuw gebruiken. Dit sluit aan bij de nationale en internationale afspraken om de negatieve effecten van klimaatverandering tegen te gaan. De gemeenten willen graag met bewoners in gesprek over de mogelijkheden van verduurzaming van Voorne-Putten. Op 11 mei vindt  daarvoor vanaf 19.00 uur een inloopbijeenkomst plaats in het Brestheater in Brielle.

Kansen
Verduurzaming heeft grote gevolgen voor iedereen en biedt tegelijkertijd volop kansen voor de leefbaarheid, gezondheid en werkgelegenheid op Voorne-Putten. De gemeenten willen hier graag met bewoners over praten.  Samenwerking tussen bewoners, bedrijven, instellingen en overheden is hard nodig voor een duurzame samenleving. Hoe denkt u over deze opgave? Wat vind u hierbij belangrijk voor Voorne-Putten? Hoe kunt u bijdragen aan de verduurzaming? U bent daarvoor van harte welkom op donderdag 11 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur in het Brestheater, Gooteplein 1, 3232 DA Brielle.

Hoe verder?
Met belangrijke stakeholders uit het lokale bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en andere overheden werken de gemeenten aan een routekaart om te komen tot een duurzaam Voorne-Putten in 2040. Gezamenlijk wordt bepaald welke doelstellingen ze kiezen en kijken ze wat ieder van ons kan doen om Voorne-Putten in 2040 duurzaam te maken. Ook spreken ze af wat ze op de korte termijn (2021) gaan doen, wat ze voorbereiden voor de nabije toekomst (2030) en hoe het geheel er over 23 jaar uit ziet (2040).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant