Onder toeziend oog van Marloes neemt Paulien de prijs in ontvangst.
Onder toeziend oog van Marloes neemt Paulien de prijs in ontvangst. Foto: René Bakker

Prijs voor jonge mantelzorger

Actueel 812 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag heeft wethouder Dirk van der Schaaf een prijs uitgereikt aan Paulien van Diggelen als beloning voor haar inzet als mantelzorger voor haar zus Marloes. Paulien heeft mede door aanmoediging van haar trotse ouders, een foto geplaatst op facebook na een oproep van de stichting MEE. Als onderdeel van de campagne 'hoeveel helper ben jij?' konden jonge mantelzorgers laten zien voor wie zij zich als mantelzorger inzetten.

Zorgen voor oudere zus
'Ik ben de jongste thuis en vind het mooi om mijn zus te ondersteunen. Ik weet eigenlijk niet beter, omdat ik ermee ben opgegroeid. De zorg wordt niet alleen door mij gedaan binnen het gezin. Het kost natuurlijk energie, maar je krijgt er zoveel voldoening voor terug. Ik volg ondertussen aan het Zadkine een studie Maatschappelijke zorg. Hierdoor vind ik het soms lastig om grenzen te bewaren, maar dat lukt me overigens wel aardig', aldus Paulien.

Een Gopro-camera cadeau
Paulien kreeg van wethouder Van der Schaaf, in aanwezigheid van haar ouders en Marloes, een Gopro-camera uitgereikt als beloning. 'Wij als gemeente Nissewaard vinden het belangrijk om te weten wie de jonge mantelzorgers zijn binnen de gemeente. Klaarblijkelijk was voor velen de drempel om een foto te plaatsen op facebook te hoog. Wij willen als gemeente samen met ondersteunende instanties juist mantelzorgers helpen als zij met vragen zitten. Het is goed om te weten waar je terecht kunt. Met het uitreiken van deze prijs wil ik alle mantelzorgers in het zonnetje zetten.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant