Afbeelding
Foto: PR

Oranje Fietstocht in Zuidland

Actueel 185 keer gelezen

Zuidland - Dit jaar zijn er op 29 april twee redenen voor groot feest in Zuidland.

Ten eerste was het vijftig jaar geleden groot feest in huize 'van Oranje'; per slot van rekening werd vijftig jaar geleden onze huidige Koning geboren. En dus is het dit jaar zijn 50-jarige verjaardag, op zich al een mooi feest waard.

Ten tweede werd vijftig jaar geleden 'onze' Slandse wielerheld Arie den Hartog de grote winnaar van de Amstel Gold Race. Arie gold in zijn tijd als één van de grote meneren van het wielerpeloton en was een echte 'klasbak' die kon wedijveren met mannen als Jan Jansen, Jacques Anquetil, Jean Stablinski, Luis Ocana en nog zoveel meer tot de verbeelding sprekende namen uit die tijd.

Arie den Hartog was een echte hardrijder en wist naast de Gold Race ook een rit in de Ruta del Sol te winnen maar ook de klassieker Milaan-San Remo. In etappewedstrijden deed hij de Ronde van Luxemburg en de Ronde van Catalonië op zijn palmares bijschrijven en dus mogen we echt spreken over een levende legende en die vindt zijn 'roots' gewoon in Zuidland… Hoe gaaf is dat?!

Nu heeft de Oranjevereniging Zuidland in samenwerking met Deko Bikesport Arie bereid gevonden om in het kader van dit 50-jarig jubileum van de Koning en de overwinning van Arie 50 jaar geleden het startschot te lossen voor de Oranje Fietstocht op zaterdag 29 april a.s.

Deze pelotonstocht zal een rit zijn, dat de lokale fietshelden in 2 uur langs de uithoeken van Voorne-Putten voert gegangmaakt door oud-prof Maarten den Bakker.
Arie zal zelf ook meefietsen en vertelt graag over zijn avonturen van destijds, dus zet 'm even uit de wind en rij mee op de 29e.

De start is om 13.00 uur en finish rond 14.45 uur, beide op de Breedstraat te Zuidland, en de terugkomst wordt omlijst door muziek. Voor de nodige energie tijdens de rit zal Deko Bikesport zorgen voor een reepje en na afloop zal 's Lands Bakkie de rest van de inwendige mens proberen te versterken. De deelnemers ontvangen hiervoor consumptiebonnen.

Het is de bedoeling dat het nog lang gezellig zal blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant