Afbeelding
Archieffoto: René Bakker

Dodenherdenking Nissewaard

Actueel 229 keer gelezen

Op donderdag 4 mei vindt, vanaf 19.45 uur de jaarlijkse Dodenherdenking plaats bij het Oorlogsmonument aan de Vredehofstraat in Spijkenisse met om 20.00 uur twee minuten stilte.
Daarna zal burgemeester Mirjam Salet de aanwezigen toespreken en is er de kranslegging.
Voorafgaand aan de plechtigheid is er om 18.45 uur in de Dorpskerk een herdenkingsbijeenkomst, gevolgd door een stille tocht naar het monument.
Bij de herdenking zullen prijswinnende gedichten worden voorgedragen die gemaakt zijn door leerlingen van de middelbare scholen in Nissewaard. Op 20 april zijn de winnaars van de gedichten- en tekenwedstrijd bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst over vrijheid.

In Zuidland vindt de jaarlijkse Dodenherdenking plaats bij het monument aan de Kerkstraat. Locoburgemeester Kees Dijkman legt namens de gemeente een krans. Om 19.45 uur start het programma bij Blessing aan de Ring.

Op donderdag 4 mei zal in Heenvliet ook een dodenherdenking plaats vinden. Wederom zal er twee minuten stil gestaan worden aan de van Blankensteynstraat bij de drie struikelstenen. De herdenking zal aanvangen om 19.30 uur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant