Patrick van Dorp speelde als aanvoerder mee tegen Spartaan'20 maar moest de Rotterdammers met de winst naar huis laten gaan. Fotografie: Theo van Kralingen
Patrick van Dorp speelde als aanvoerder mee tegen Spartaan'20 maar moest de Rotterdammers met de winst naar huis laten gaan. Fotografie: Theo van Kralingen

Beleving zoek bij OHVV tegen kampioen Spartaan '20

Sport 350 keer gelezen

Oudenhoorn – OHVV is sinds de winterstop nog altijd bezig met een geweldige opmars. De ploeg van Rafaël Andrade klom van de laatste plaats naar plek twaalf. De veilige tiende plaats in de tweede klasse D is in zicht en de concurrentie komt in de slotweken richting het team uit Oudenhoorn. Zondag kwam kampioen Spartaan '20 naar de Eeweg en miste men de wil om echt te winnen, het werd 2-4 (0-2).

Alex Hordijk

Het was een gehavend team dat de oefenmeester aan de start moest laten verschijnen. 'Naast de langdurige Mitco Milojevic is ook zijn broer Slavisja er niet bij. Brian van Dam is geschorst en Leon Wagenveld en Rick Hopman ontbreken wegens vakantie en die zijn dinsdag (vanavond, red) er ook niet bij tegen FC Charlois. Dat kan allemaal blijkbaar. Daarom moet mijn assistent Jan Kees den Hartog en good-old Johan van Dam er ook vandaag bij zijn', aldus Andrade.

Hechtere groep
De spelers hebben duidelijk plezier en de wil om OHVV voor de tweede klasse te behouden. 'Voor de winterstop ging het ook wel heel erg aardig vond ik. We hadden alleen de factor geluk niet aan onze zijde. Na de winterstop scoren we door een omzetting heel erg gemakkelijk. We zijn in de winterstop tijdens het trainingskamp een nog hechtere groep geworden dan we al waren. We hebben de koppen bij elkaar gestoken. Iedereen wil echt voor de handhaving gaan. We hebben ook allemaal het volste vertrouwen erin. Van een ploeg als Spartaan '20 mag je best verliezen hoor', laat speler Patrick van Dorp weten.

Concurrenten
De inwoner van Spijkenisse, die volgend seizoen bij SCO'63 gaat spelen weet goed wie de concurrenten zijn. 'Wij kijken naar de ploegen die onder ons staan. Charlois en Wateringse Veld kun je niet meer mee rekenen, die staan te ver achter ons en degraderen. Wilhelmus en HVV staan op één en twee punten. Daarnaast staat Excelsior '20 een punt onder ons. Wij hebben ook nog het duel met FC Charlois in te halen (dinsdag 25 april, red). VUC hebben we dan nog, dat vond ik geen goede ploeg. Dan volgt HVV thuis en de laatste wedstrijd uit bij Excelsior '20. Eigenlijk hoop ik dat we dan al veilig zijn. Echter je weet ook niet of de KNVB de promotie/degradatie regeling nog gaat aanpassen. Vooral in de eerste klasse gaan er drie clubs naar de zaterdag over. Omdat wij een grote poule hebben gaan er drie uit en spelen twee nacompetitie. Wellicht gaat dat naar twee degradaties en één nacompetitie. Dat is echter afwachten. We moeten punten sprokkelen in de uitduels en vervolgens thuis alles winnen', verklaard Van Dorp.

Duel met Spartaan '20
Het duel met Spartaan '20 was zondag in het eerste half uur het aanzien niet waard. Het speelde zich vooral op het middenveld af. Vervolgens ging doelman Rick Groenendijk de fout in en riep hij bij een hoge bal 'los'. Dat was het niet en Swendly Albertus profiteerde hiervan. Ook kort voor rust ging Groenendijk niet vrij uit en terwijl Mustafa Dogan in het strafschop gebied op de grond lag, wist de spits van Spartaan '20 alsnog de bal in het doel te werken, 0-2. Na de thee was er wel een andere instelling bij OHVV te zien. Elf minuten voor tijd was het Gino Paesch met de 0-3. Dat was niet de doodsteek voor OHVV. Een minuut later wist Saul Oost de 1-3 binnen te tikken en weer twee minuten later maakte Jarno Huijsman de 2-3. Alles of niets werd er gespeeld en dat pakte vijf minuten voor tijd fout uit en toen bepaalde Paesch de eindstand op 2-4. 'Deze wedstrijd typeert het seizoen. Men realiseert zich niet waar we op de ranglijst staan. Er is geen over mijn lijk mentaliteit, maar het ligt vooral aan onszelf', besluit Andrade die vanavond (dinsdag), met zijn team, om 19.00 uur tegen FC Charlois uit een ander vaatje moet tappen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant