Yvette de Waard (31) maakte na acht weken blessureleed met een sublieme overwinning een uitstekende rentree.
Yvette de Waard (31) maakte na acht weken blessureleed met een sublieme overwinning een uitstekende rentree. Foto: Dan Rolandus

Yvette de Graaf maakt fantastische rentree

Sport 175 keer gelezen

Rijswijk- Yvette de Graaf uit Spijkenisse heeft met een formidabele overwinning in de tweede wedstrijd van de BMX Topcompetitie voor girls 13-14-jarigen een perfecte rentree gemaakt.

De bmx-ster van FCC de Spuicrossers uit Oud-Beijerland belandde via drie overwinningen in de manches en een zege in de halve finale in de finale. Yvette de Graaf kwam weer uitstekend uit de startblokken, schoot met behendige stuurkunst als eerste door de eerste bocht en stond de voorsprong niet meer af. Veerle Aukema (Rapid Wheels) en Aniek Bouwman (FCC de Fivelcrossers) kregen in het zocht van De Graaf als tweede en derde het nakijken. 'Ik heb vanwege een armbreuk acht weken niet kunnen fietsen. Ik ben vorige week zaterdag op de baan in Erp weer in training gegaan. Ik was niet echt zenuwachtig, maar was wel benieuwd hoe mijn concurrenten er voor zouden staan. Nadat ik de eerste manche had gewonnen, keerde het goede gevoel weer terug. Maar ik bleef nog wat onzeker, want ik had nog niet tegen de beste meiden gereden. Uiteindelijk ben ik dik tevreden hoe het is gelopen. Ik ga aanstaand weekend in Erp met vertrouwen de wedstrijden voor de Europese ronde in', aldus Yvette de Waard. Joost Vrij uit Hellevoetsluis legde in de finale voor Boys 5-7-jarigen beslag op de zesde plaats. De crosser van FCC Barendrecht zag tijdens de prijsuitreiking zijn metgezellen Aron Tilman, Justin van Uden en Nash Strijker met de bloemen zwaaien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant