Aleysha Smol wint K1 German Cup 2017

Sport 464 keer gelezen

Afgelopen zaterdag 22 april werd er in Bremen de 'K1 German Cup 2017' gehouden van de bond WFMC. Een K1 Kickboks toernooi.

Sinds de stap met vader en oom naar Team Titanium als zelfstandig team eerder dit jaar is Aleysha Smol Nederlands kampioen Muaythai bij de MON/IFMA geworden en heeft ze de 'WAKO Yosoko Dutch Open' op K1-regels gewonnen. Daarnaast heeft ze ook tot nu toen alle losse partijen gewonnen.

Aleysha deed mee aan 'K1 German Cup 2017' in de categorie 60+kg in haar leeftijds klasse.

In de halve finale stond ze tegen een veel zwaardere Duitse dame. In de eerste ronde was het aftasten en kijken waar de openingen waren, in de tweede rond werd druk de opgevoerd.Halverwege de tweede ronde gaf Aleysha de Duitse dame een goed geplaatste hoge trap naar het hoofd, de tegenstandster zakte gelijk in elkaar op het canvas, de scheidsrechter begon met tellen en na een aantal tellen werd de handdoek gegooid door de hoek.(opgave tegenpartij). Daarmee was direct de winst binnen en dus door naar de finale.

Ook in de finale was de tegenstandster een Duitse dame. Deze dame was meer een bokser en wilde duidelijk op korte afstand vechten om beter haar stoten te kunnen plaatsten waardoor het een lastigere tegenstander was. Deze partij werd uiteindelijk over alle rondes uitgevochten. Aleysha wist de jury te overtuigen dat zij de betere was en dus finale gewonnen op punten. Daarmee is Aleysha nu ook de K1 German Cup Kampioen van 2017.

Het eerstvolgende zijn de schoolexamens, ook belangrijk!