Scholieren, wethouder en belangstellenden herdachten de gevallenen bij het propellermonument aan de Hekelingseweg.
Scholieren, wethouder en belangstellenden herdachten de gevallenen bij het propellermonument aan de Hekelingseweg. Foto: René Bakker

Cbs De Hoeksteen herdenkt gevallen vliegers

Actueel 776 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag hebben de leerlingen van groep 7 van de christelijke basisschool De Hoeksteen, bij het RAF-monument aan de Hekelingseweg bloemen neergelegd ter nagedachtenis aan de zes omgekomen bemanningsleden van de in de oorlog boven Spijkenisse neergehaalde Short Stirling bommenwerper. Dit deden zij samen met wethouder Martijn Hamerslag.

De plechtigheid was door de leerlingen goed voorbereid en strak geregeld. Lauren Ketel, één van de leerlingen, trad op als gastvrouw. Zij voerde het woord en kondigde op een keurige manier alles aan. Dat de leerlingen dit jaar de zaak strak voor elkaar hadden bleek wel tijdens de toespraak van de wethouder. 'Allereerst vind ik het een hele eer dat ik hier een rol mag spelen. Uit de mail die ik ontving van de leerlingen bleek dat ik een korte toespraak mocht houden. Dat was meteen helder en dat doe ik dus ook. Wel is belangrijk dat wij als samenleving stilstaan bij de vraag: Waarom herdenken wij?', aldus de wethouder.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant