Afbeelding
Foto: Maastunnel.nl

Zes diensten bieden soelaas tijdens renovatie Maastunnel

Verkeer 415 keer gelezen

Een spitsmijdenproject waarbij deels met een financiële beloning en deels met een puntensysteem wordt gewerkt, een Verkeer Alert Service met verwachte vertraging zodat reizigers weten wanneer het druk is in de stad en publiekstrekkers die tijdens de avondspits open blijven; samen met nog drie andere diensten zijn dit de uitkomsten van de aanbesteding Maastunnel. In totaal moet dit pakket zorgen voor dagelijks 2.400 spitsmijdingen in Rotterdam tijdens de renovatie van de Maastunnel.

De gemeente Rotterdam zet een omvangrijk pakket aan maatregelen in om Rotterdam tijdens de renovatie van de Maastunnel bereikbaar te houden. Specifiek voor mobiliteitsmanagement werkt de gemeente Rotterdam samen met De Verkeersonderneming. Deze organisatie zette een aanbesteding uit om spitsmijdingen te realiseren in Rotterdam én te zorgen voor meer mobiliteitoplossingen (andere manieren van vervoer en/of slimmere systemen). ARS T&TT biedt samen met een aantal partners diensten aan die aansluiten bij de gestelde doelen. Met dit innovatieve palet aan diensten wonnen zij de aanbesteding.

Zes diensten

Een spitsmijdenproject
Voor wie regelmatig gebruik maakt van de Rotterdamse oeververbindingen biedt het spitsmijdenproject wellicht straks uitkomst. Dit project duurt maximaal één jaar en is een combinatie van een financiële beloning en een puntenspaarsysteem.

Verkeer Alert Service
Met deze dienst gaan reizigers goed geïnformeerd op weg en weten ze wanneer het druk is in Rotterdam.

Speciale diensten voor werkgevers
Met werkgevers specifiek in Rotterdam Noord wordt gekeken of werknemers verleid kunnen worden de auto tijdens de spits te laten staan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bestaande alternatieven én wordt gekeken welke nieuwe vervoermiddelen wenselijk zijn (zoals deelfietsen of deelauto's). Hierin wordt samen gewerkt met het platform TURNN.

Speciale RET OV producten
Eén van de partners is de RET. Met hen wordt samen gewerkt om het gebruik van OV te promoten.

Speciale aanbieding voor publiekstrekkers in Rotterdam
Bijvoorbeeld met Diergaarde Blijdorp worden momenteel gesprekken gevoerd om te kijken of zij de openingstijden kunnen verruimen tot na de avondspits.

Inzet deelfiets en deeltaxi
Vanaf de zuidkant van de Maas wordt een zogenoemde vervoershub gecreëerd waarbij mensen gebruik kunnen maken van deelfietsen en deeltaxi's.

Nut en noodzaak
Vanaf 3 juli 2017 tot de zomer van 2019 is de tunnelbuis van de Maastunnel van noord naar zuid gesloten. Dagelijks maken 60.000 autovoertuigen gebruik van deze tunnel. De afsluiting zorgt er dus voor dat circa 30.000 automobilisten op een andere manier op hun bestemming moeten komen. Om ervoor te zorgen dat Rotterdam bereikbaarheid blijft, werken de gemeente Rotterdam en De Verkeersonderneming samen om zoveel mogelijk mensen te verleiden om met de fiets, OV, watertaxi/bus te gaan of te kiezen voor een ander tijdstip van reizen.

Meer informatie over de renovatie van de Maastunnel is te vinden via: www.maastunnel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant