Favoriet The Hurricanes belandt in de wachtkamer

Sport 328 keer gelezen

Nieuwegein- De basketballers van The Hurricanes zijn er met een 72-65 (19-17, 16-15 (35-32), 15-22, 22-11) nederlaag niet in geslaagd om de topper in de kampioenspoule tegen New Stars 2 tot een goed einde te brengen.

'We hebben de titel niet meer in eigen hand', verklaarde playing/coach Mike Overdiep. 'We waren drie kwarts met goed spel gelijkwaardig aan New Stars, bogen in het derde kwart een 35-32 achterstand om in een 50-54 voorsprong en bouwden deze in het laatste kwart uit naar een marge van zeven punten. Met nog zes minuten te spelen hebben we vier minuten niet meer gescoord. In plaats van rustig te spelen gingen we mee in hun tempo en verloren door balverlies de wedstrijd. We zullen de resterende wedstrijden allen moeten winnen en daarnaast hopen dat New Stars nog een keer punten morst.'

The Hurricanes: Rick van Dijk (1 pnt.), Bob de Graaf (14 pnt.), Rick de Graaf (2 pnt.), Mike Overdiep (11 pnt.), Jim Bergenhenegouwen (2 pnt.), Jeroen Hermsen (2 pnt.), Sontje Cecilia, Sjarinno Tweeling (5 pnt.), Maykandro Martis (28 pnt.), Matthijs Mulder, Osmir Girigorie, Junior Cruz.