Daan Bourgonje verloor met Spijkenisse het duel tegen Ter Leede, hij zou graag met de club hogerop willen spelen.
Daan Bourgonje verloor met Spijkenisse het duel tegen Ter Leede, hij zou graag met de club hogerop willen spelen. Foto: Peter de Jong

Daan Bourgonje wil graag hogerop met Spijkenisse

Sport 713 keer gelezen

Spijkenisse – Ondanks het paasweekeinde kwam Spijkenisse afgelopen zaterdag gewoon in actie. Het speelt de komende weken toppers in de hoofdklasse om de bovenste plaatsen. Zaterdag was medekoploper Ter Leede te gast op sportpark Jaap Riedijk, zaterdag wacht Achilles Veen dat ook nog op tweede paasdag moest inhalen en daardoor nu over Spijkenisse heen is gegaan in de stand.

Alex Hordijk

Aan het duel met Ter Leede heeft de ploeg uit Nissewaard geen goede herinneringen over gehouden. Na het eerdere gelijke spel, 3-3, werd er afgelopen zaterdag verloren met 1-2. Kort voor rust kwamen de gasten op een voorsprong, maar Felino Jardim zorgde dat de ploegen weer naast elkaar kwamen. Heel diep in de extra tijd was er toch nog de winst via een strafschop voor Ter Leede. 'Het is heel erg zuur. Wij moesten winnen om bovenaan te blijven, maar dat lukte niet. Na de 1-1 hadden we nog een aantal kansen, maar die scoren we niet. De scheidsrechter vond in de extra tijd dat onze doelman een speler het scoren belemmerde en daardoor verliezen we. De titel aspiraties kunnen echt in de koelkast', meent coach Peter Wubben.

Prima naar de zin
Ondanks dat hij de laatste tijd niet meer speelt vanaf de eerste minuut in de duels heeft Daan Bourgonje het uitstekend naar zijn zin bij Spijkenisse. 'Je merkt dat ik me goed heb ontwikkeld. Ik speelde bij Nieuwenhoorn ook op hoofdklasse niveau in de jeugd en ik heb nog een aantal wedstrijden gespeeld in de zondag hoofdklasse in het laatste jaar van de zondag afdeling daar. Dat liep ook prima, maar bij Spijkenisse is het toch wel een hoger niveau', laat Daan Bourgonje desgevraagd weten.

Overgekomen uit Hellevoetsluis
Daan Bourgonje kwam als A-junior vorig jaar al bij de selectie terecht van Peter Wubben, maar Spijkenisse is niet zijn enige club. 'Ik woon nog altijd op een paar meter van VV Hellevoetsluis, waar het voor mij is begonnen. Ik wilde altijd al voetballen vanaf zeer jonge leeftijd. Na een tijdje heb ik de overstap gemaakt naar Nieuwenhoorn en vanuit die club in de hoogste jeugd, heb ik de overstap naar Spijkenisse gemaakt', zegt de 20-jarige inwoner van Hellevoetsluis.

Basisplaats af moeten staan
De laatste weken valt hij regelmatig in bij het eerste elftal van Spijkenisse. 'Ik ben aan het begin van dit seizoen gestart in de basis. Het ging toen allemaal prima. Ook na de winterstop had ik een basisplaats. Echter de resultaten vielen vervolgens wat tegen en toen is de trainer andere dingen aan het proberen geweest. Toen startte ik op de bank, maar ik speel wel iedere wedstrijd mee tot op heden. Ik heb het me niet heel erg aangetrokken dat ik niet meer start in de basis. Ik heb zelf ook een aantal mindere duels gespeeld. Na de winterstop is het toch zo dat in de wedstrijden meer duels worden afgewerkt. Dat is eigenlijk niet mijn sterkste kant. Daar wordt ik ook op de trainingen op gewezen door de oefenmeester. We zijn daarop echt aan het werken om dat beter te krijgen', aldus de student Civiele Technieken aan de TU Delft.

Moeten vlammen
In de nog resterende drie duels moet Spijkenisse nog even aan de bak. Na Ter Leede moet Spijkenisse komende zaterdag Achilles Veen zien te verslaan. 'We moeten het de concurrenten zo moeilijk mogelijk maken. We zullen echt nog vier keer moeten vlammen. Ik weet nog goed dat we in het uitduel bij Ter Leede en bij Noordwijk thuis hebben laten liggen. Bij Ter Leede stonden we met 0-3 voor en nog laat je ze langszij komen. Dat is denk ik mijn grootste teleurstelling dit seizoen. We hebben onnodig bij diverse duels de punten laten liggen', besluit de speler die ook volgend jaar het groen-witte shirt van Spijkenisse draagt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant