De gebroeders Romeo en Marvin Rommy moeten alles in het werk stellen om de aanvaller van Oude Maas van zich af te houden. Foto: Peter de Jong

Zuidland verkeert in grote degradatieproblemen

Sport 422 keer gelezen

Zuidland- Zuidland is door de 0-3 (0-1) nederlaag in de rechtstreekse degradatieconfrontatie tegen Oude Maas in ernstige degradatiezorgen gekomen.

'We bevinden ons in een moeilijke situatie', erkent trainer Adri van Tiggelen de degradatiezorgen van Zuidland. 'We zullen met z'n allen de ruggen moeten rechten om uit de problemen te geraken. We moeten roeien met de riemen die we hebben. Gelukkig is het tweede elftal voor de volgende wedstrijd vrij van competitieverplichtingen. We moeten nu laten zien hoe sterk we kunnen zijn om er als team uit te komen.' Zuidland kreeg twee dompers te verwerken, want een goal vlak voor en een doelpunt vlak na rust kwam de Zuidlanders op een 0-2 achterstand te staan. Halverwege de tweede helft kreeg de thuisclub nog een tegenvaller te verwerken met het wegzenden van Cediq Walizada na twee keer geel. 'Het was een gelijk opgaande wedstrijd, maar bij 0-2 was het met tien man over.' Zuidland bezet nu de voorlaatste plaats in de eerste klasse C en zal tegen VVGZ aanstaande zaterdag alle zeilen moeten bijzetten om in de nabijheid van Almkerk, Oude Maas en LRC van de rechtstreekse degradatieplaats af te komen.

Zuidland: Kevin de Kok; Romeo Rommy (70. Nichy Fortes), Remi Philips, Marvin Rommy, Robin van Buuren; Ricardo Rapmund, Leon van der Steen, Bob Kuit; Alex Semedo Cediq Walizada, Dikkie Bontes.