Afbeelding
Foto: logo

De Meiden van de Molen

Column 315 keer gelezen

Vorige week waren we met de leden van de OFS –de ondernemersfederatie Spijkenisse- op bezoek bij 'De Meiden van de Molen'. Moeder en dochter Linda en Demi van Vliet hadden 'altijd al' de wens om samen een leuke zaak te beginnen. Toen zich de kans voordeed de molen van Spijkenisse te pachten, hoefden zij daar niet lang over na te denken. Ruim zeven jaar geleden werd deze molen zo'n zeven meter opgevijzeld om zonder belemmering de windvang te blijven realiseren. Dit authentieke pand was hun droom en hier startten ze 'De Meiden van de Molen'.

Eenmaal binnen wordt je verrast door het gezellige interieur, de eigentijdse bar en de moderne keuken. Chef kok Mascha Braam is er maar wat trots op! De Italiaanse keuken is haar specialiteit en hier mag zij naar hartenlust Italiaans koken 'met een Nederlands accent'. Eet, drink en lach. Dat zijn de 'kernwaarden'. Elk seizoen is er een nieuwe kaart met verse producten. Hier kun je lekker eten voorafgaand aan een theatervoorstelling of genieten van een compleet avondje uit.

Wij troffen het deze avond bijzonder, want ook de molenaar was aanwezig voor een rondleiding. De molen is een korenmolen die vroeger tarwe, maïs, haver, gerst en rogge maalde voor de bakkers en de boeren in onze regio. Eigenlijk is de naam van de molen "Nooitgedacht". Die naam was ontstaan omdat oud molenaar Jan van Kranenburg 'nooit gedacht' had ooit een eigen molen te bezitten. Inmiddels zijn we een eeuw verder en heeft de molen er nog nooit zo goed uitgezien. Binnen op de begane grond is een prachtige fresco aangebracht. Via de sierlijke trap kun je gemakkelijk naar boven in de molen. Eenmaal boven blijft het leuk om vanaf de stelling hoog over Spijkenisse te kunnen uitkijken. Jan van Kranenburg kan dan vroeger 'nooit gedacht' hebben dat hij in deze molen zou komen te werken, hij zou ook 'nooit gedacht' hebben dat een eeuw later je hier heerlijke tagliatelle met spinaziesaus, walnoten, geitenkaas en een gefrituurde courgetbloem zou kunnen bestellen. Om maar wat te noemen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant