Felino Jardim scoorde zaterdag de enige treffer tegen Jodan Boys.
Felino Jardim scoorde zaterdag de enige treffer tegen Jodan Boys. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse pakt winst

Sport 243 keer gelezen

Spijkenisse – Spijkenisse heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan door op sportpark Jaap Riedijk te winnen van Jodan Boys. Het werd 1-0 (1-0) voor de ploeg van coach Peter Wubben. Doordat Achilles Veen niet in actie kwam heeft de ploeg met een duel meer gespeeld, net zoveel punten als koploper Ter Leede, dat volgende week de tegenstander is.

In het duel was Spijkenisse in de beginfase heer en meester. Toch raakte men de grip in het duel na een klein half uur kwijt. In de laatste minuut voor rust was het Felina Jardim die voor de enige treffer in het duel zorgde. Spijkenisse speelde nog geruime tijd met een man minder, na de tweede kaart voor de 17 jarige Jorghinio Soares, die in de basis startte.

Billen knijpen
'We begonnen best heel erg goed en kregen volop kansen met onder meer Michael van Dommelen, Marvin van der Pluijm en Van Axel-Dongen. Toch raakten we de controle wat kwijt. Kort voor rust kom je lekker op voorsprong. Na de thee krijgen we opnieuw kansen die er niet in gaan. Als je na een klein half uur met een man minder speelt, dan is het nog even billen knijpen voor ons, maar de punten die zijn belangrijk ', verklaarde Wubben na afloop. Zaterdag is het duel om de koppositie tegen Ter Leede.