Afbeelding
Foto: Peter de Jong

De Kempvis hoopt op apotheose op laatste speeldag

Sport 160 keer gelezen

Spijkenisse- De Kempvis heeft met een mager 7-7 (1-3, 3-2, 1-1, 2-1) gelijkspel tegen middenmoter OZV zijn doel bereikt. De Spijkenissers moeten aanstaande zaterdag in Gorinchem op de laatste speeldag winnen van koploper De Linge/PCG om zich als kampioen van de Bond derde klasse A te laten lauweren.


'We zijn in de laatste seconde met een schot op de heel goed weg gekomen', erkende coach Nico van Nieuwamerongen dat zijn ploeg met de honderd procent kans voor de tegenstander door het oog van de naald was gekropen betreffende de laatste kans om het kampioenschap binnen te halen. 'We hebben heel slecht gespeeld, desondanks kansen gehad om afstand van OSV te nemen, maar we schoten niet scherp genoeg. Of dat nu de druk was? Ik had vooraf aan de wedstrijd ook de kriebels in de buik, wellicht hebben de jongens hetzelfde gevoel van spanning ervaren.' De Kempvis begon met knikkende knieën aan de wedstrijd, want na periode één wees het scorebord 1-3 aan. De Spijkenissers hebben nagenoeg de hele wedstrijd achter een achterstand aangezwommen, want zij moesten van 1-3, vervolgens de achterstanden 3-4, 4-5, 5-6 en 6-7 wegwerken om het broodnodige punt aan de wedstrijd tegen de club uit Oostzaan veilig te stellen. 'Zolang ik coach ben hebben we de slag naar omhoog al gemaakt, maar nu we zover zijn willen we ook de kroon op het werk', aldus Nico van Nieuwamerongen.

De Kempvis: Robin Deijl (foto); Djurre Haitsma, Joost Dusseljee, Peter Verschoor (1 keer), Kerem Tunca, Menno van der Vaart, Remco van der Werf, Bas Havelaar (2 keer), Onno Kuller (1 keer), Sidney Davids, Joost van Nieuwamerongen (1 keer), Max van Drongelen (2 keer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant