Een verrassing voor Nicoline.
Een verrassing voor Nicoline. Foto: René Bakker

Nicoline Lancee krijgt Nissewaardpenning

Actueel 160 keer gelezen

Spijkenisse - Burgemeester Salet heeft vanmiddag aan Nicoline Lancee de Nissewaardpenning uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de opening van de Kunstvide van geriatrisch centrum De Es.

Nicoline Lancee werkt al vele jaren in De Es op de afdelingen voor somatische en geriatrische zorg. Zij bedenkt projecten en zet vernieuwingen in overleg met collega's in gang. Zo is zij een van de bedenkers van het mozaïek op de pilaren op de vide van De Es. Het ontwerp is door haar gemaakt en burgemeester Salet heeft tijdens NL Doet het eerste mozaïeksteentje geplakt.

Activeren van bewoners
Dit is een voorbeeld van de vele activiteiten, die Nicoline heeft bedacht en uitgevoerd. Zij activeert op een pedagogisch verantwoorde wijze haar bewoners, met koken, taarten bakken, werken met maxi i-pads en het maken van keramiek. Op die manier wordt geprobeerd alle zintuigen van de bewoners te prikkelen. Zij activeert ook familieleden zodat zij kunnen ervaren wat hun vader, moeder of familielid nog kan. Hiermee levert zij een grote bijdrage aan het welzijn van de bewoners en omwonenden van zorgcentrum De Es.

Gaudi
De vide van De Es is uitgevoerd in de stijl van de kunstenaar Antoni Gaudi. Hier worden omgeving en wijk samengebracht en kunnen bewoners en omwonenden elkaar ontmoeten.

Nicoline werkt drie dagen per week in De Es, de overige dagen is zij vol passie in haar eigen atelier in de weer met klei, wat leidt tot vele keramische vormen. Ook geeft zij workshops en cursussen. Tijdens de kunstroute kunnen bezoekers kennismaken met haar werk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant