Aanvoerder Felino Jardim wordt zwaar op de huid gezeten door een speler van Hoek, maar zal uiteindelijk als overwinnaar uit de bus komen. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse neemt derde plaats over van Noordwijk

Sport 365 keer gelezen

Spijkenisse- Spijkenisse heeft door een 3-0 (1-0) overwinning tegen het Zeeuwse Hoek en de 2-3 nederlaag van Noordwijk tegen Ter Leede de derde plaats in de hoofdklasse A overgenomen van de Noordwijkers.

'We hebben een goede en sterke wedstrijd gespeeld, waarin we veel hebben gecreëerd en weinig hebben weg gegeven', stelde trainer Peter Wubben. 'Hoek opende sterk, maar we trokken het initiatief vervolgens naar ons toe, hadden ook wat ruimer moeten gaan rusten dan de magere 1-0.' Justin Mijnders kopte voor rust een hoekschop binnen (1-0), waarna Dyron Bijl vlak na rust met een knappe redding de gelijkmaker voorkwam. Marvin van der Pluijm zorgde halverwege de tweede helft met een individuele actie voor 2-0, waarna Michael van Dommelen de eindstand bepaalde op 3-0. 'Nee, ik wil niet meer praten over een kampioenschap, laten we zaterdag eerst maar eens bij Breukelen winnen.' Spijkenisse bezet de derde plaats op vier punten van koploper Achilles Veen, maar heeft wel een wedstrijd meer in de benen.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Gino Soares, Justin Mijnders, Vincent Verbond; Marco de Bost, Felino Jardim, Eric Polet, Etienne Mariana; Marvin van der Pluijm (72. Sander Barragan), Serginio van Axel Dongen, Michael van Dommelen