The Hurricanes heeft ook de vijfde wedstrijd tegen BZ '72 in de strijd om promotie zonder kleerscheuren overleefd. Foto: Peter de Jong

The Hurricanes heeft medelijden met BZ '72

Sport 1.061 keer gelezen

Spijkenisse- De basketballers van The Hurricanes hebben in de vijfde wedstrijd in de promotie eerste klasse D met een magere 62-41 (10-11, 24-8 (34-19), 18-12, 10-10) overwinning weinig moeite gehad met het nog puntloze BZ '72.

'BZ was de zwakste tegenstander in de afdeling', vond playing/coach Sjarinno Tweeling. 'We hebben zeker niet ons beste basketbal laten zien, hebben de tegenstander in het eerste kwart te lang in leven gehouden. We dachten dat het zoals altijd na een stroeve start wel goed zou komen. Maar een overwinning komt nooit aanwaaien, je zult er altijd voor moeten blijven werken, want anders gaat het een keer fout', zo voorspelde Tweeling de gemakzucht van zijn manschappen. 'Het kwam goed, we hebben de basis voor de overwinning gelegd in het tweede kwart en hebben de marge in het derde kwart doorgetrokken. Over de hele wedstrijd gezien hebben we te weinig punten gemaakt.' Bobby de Graaf ontbrak bij de Spijkenissers. Mathijs Mulder en Sontje Cecilia waren met hun agressieve speelwijze zowel verdedigend als aanvallend de uitblinkers.

The Hurricanes: Rick van Dijk (6 pnt.), Elvis Delgado (4 pnt.), Rick de Graaf, Mike Overdiep (18 pnt.), Jim Bergenhenegouwen (10 pnt.), Jeroen Hermsen (3 pnt.), Sontje Cecilia, Sjarinno Tweeling (2 pnt.), Maykandro Martis (17 pnt.), Matthijs Mulder (2 pnt.).