Jarno Huijsman wist na de winterstop al elf keer te scoren.
Jarno Huijsman wist na de winterstop al elf keer te scoren. Foto: Theo van Kralingen

Huisman neemt OHVV mee op sleeptouw

Sport 219 keer gelezen

Oudenhoorn – Het gaat sinds de winterstop prima met OHVV. Stond het tijdens het kerstreces nog stijf onderaan en was het vechten tegen de bierkaai, na de winterstop waren er al drie zeges, een gelijkspel en een nederlaag. Vooral het aandeel dat Jarno Huijsman hierin had was opvallend. De spits scoorde acht van de negen treffers die de ploeg scoorde in de zes duels na de winter. Tevens was het voor de winterstop ook al drie keer raak. Zondag speelde Jarno Huijsman ook weer mee tegen Antibarbari. Het werd 1-0 dankzij Huijsman.

Alex Hordijk

'We hebben de tweede helft van de competitie het roer omgegooid. Tijdens de winterstop heb ik de posities van Brian van Dam en Jarno Huijsman. Dat pakte tijdens ons trainingskamp goed uit en ook in de wedstrijden die volgden voor de competitie, die door afgelastingen voor ons veel later begon, bleek dit een goede keuze', roept oefenmeester Rafael Andrade al weken.

Teamprestatie
Zelf wil Jarno Huijsman de tien punten die er behaald zijn na de winterstop niet alleen op hem schuiven. 'Het blijft ten alle tijden een teamprestatie. Ik heb eigenlijk gewoon steeds het laatste zetje aan de bal gegeven. Echter het klopt dat de omzetting die je noemt, die de trainer tijdens de winterstop opperde, goed voor ons allen uitpakt. Ik kijk echter niet naar cijfers van tien treffers, waarvan drie voor de winterstop. Toen heb ik ook niet alle wedstrijden gespeeld. Er zijn een aantal duels geweest waarvoor ik door werk, niet kon spelen', zegt de sympathieke Hellevoeter over zijn doelpunten.

Klimmen op de ranglijst
Sinds de winterstop staat OHVV nu twee plekken hoger dan voor het reces. In de vijf duels voor het duel van afgelopen zondag behaalde de ploeg net zoveel punten als voor de winterstop. Toch lijkt OHVV de weg naar plek tien gevonden te hebben. 'Ik weet niet of het heel erg lastig gaat worden. Ik denk dat iedereen laat zien dat we met OHVV graag in de tweede klasse willen blijven voetballen. We behalen punten tegen ploegen die veel beter ervoor staan dan wij, maar we kunnen ook van iedereen verliezen, zo is eerder gebleken. Tegen Kocatepe gingen we er ineens met 6-2 af', vervolgt Huijsman zijn verhaal. Toch zijn er nog lichtpuntjes. 'Door de vele afgelastingen lopen wij drie en op sommige ploegen zelfs vier duels achter. Die wedstrijden gaan we de komende weken inhalen. De achterstand op de ploegen richting de veilige plaatsen is drie tot zes punten dus ik denk dat het niet onhaalbaar is', meent Jarno Huijsman.

Saai duel
Het duel tussen OHVV en Antibarbari was voor het publiek niet heel aantrekkelijk. Voor rust waren er twee momenten waarin het kon opveren via Brian van Dam en Dane Oost. Na de thee was er beter spel van OHVV. Toch duurde het tot twintig minuten voor tijd voor er wat gebeurde. De slag op het middenveld werd door OHVV gewonnen. Tot de laatste minuut bleef het spannend. Er was vervolgens slordig balverlies, waarvan Jarno Huijsman kon profiteren en de winnende alsnog op het scorebord zetten.

Blijf bij OHVV
Ondanks dat de 22-jarige spits van OHVV elders gesprekken had heeft hij besloten om de Oudenhoornse club trouw te blijven. 'Ik heb besloten om bij OHVV te blijven. We hebben al mooie jaren gehad en ik heb echt wel met clubs als Poortugaal, OVV en Vlotbrug gesproken. Het meest serieus was Hellevoetsluis. Die hebben ook een goede trainer en kunnen wellicht eerste klasse gaan spelen. Dat was echt een lastige keuze. OHVV is een kleine, mooie club en toch besluit ik om te blijven voor de trainer. Wellicht kan ik dan komend jaar nog beter worden en wie weet wie er dan op de stoep staat'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant