De Nisserwaarder derby tussen Abbenbroek en Hekelingen werd uitgevochten op het scherpst van de snede.
De Nisserwaarder derby tussen Abbenbroek en Hekelingen werd uitgevochten op het scherpst van de snede. Foto: Peter de Jong

Abbenbroek houdt zicht op promotiecompetitie

Sport 462 keer gelezen

Abbenbroek- Abbenbroek heeft door een 2-1 (1-1) overwinning op het sportpark onder aan de Gemeenlandsedijk in de Nisserwaarder derby tegen Hekelingen nog uitzicht om zich te plaatsen voor de promotiecompetitie met als inzet een plaats in de derde klasse.

Dan Rolandus


'We hebben de vierde plaats nog in het vizier', wees teammanager Marco van Dien op het programma waarin zij behalve GHVV '13 alle toppers in de vierde klasse F twee keer hebben gehad. 'We krijgen alleen nog ploegen uit het rechter rijtje. GHVV zou bij ons kampioen kunnen worden, maar wij willen de vierde plaats proberen veilig te stellen. We zullen in alle wedstrijden met beleving vol aan de bak moeten, want wij hebben een ploeg, die niet zomaar wint, maar ook niet zomaar verliest. We hadden er al een stuk beter voor kunnen staan, maar als je tegen de rechtstreekse concurrenten Vierpolders (3-1) en Egelantier Boys (3-2) de punten laat liggen weet je dat het moeilijk gaat worden. Dus laten we zaterdag eerst maar eens de uitbeurt bij BZC/Zuiderpark tot een goed einde brengen.'

Hekelingen, dat met forse overwinningen tegen Zwartewaal en BZC/Zuiderpark (beiden 7-0), een 1-0 nederlaag tegen TransvaliaZW en een matige 0-0 deling tegen Egelantier Boys nogal wisselvallig uit de winterstop is gekomen, nam halverwege de eerste helft de leiding door Victor Kriek: 0-1. Ron Verweijs schoot op een voor Abbenbroek psychologisch goed moment op slag van rust een assist van Marcel de Heus tegen het garen: 1-1. Terence Tokaai ontpopte zich in de allerlaatste minuut met zijn treffer tot matchwinnaar: 2-1. 'De videobeelden wezen uit dat het geen buitenspel was', hielp Marco van Dien daarmee alle twijfels van beide partijen de wereld uit. 'We hebben achteraf ook verdiend gewonnen, maar we maakten het ons in de afwerking weer erg lastig. Het manco scoren is nog niet verholpen. We hebben de overwinning met de nodige moeite uiteindelijk over de streep getrokken.' Collega Ad Reijtenbagh was echter een andere mening toegedaan. 'We hadden gezien de kansen moeten winnen', vond de trainer van Hekelingen. 'We kunnen heel goed voetballen, maar als het een beetje tegen zit krijgt de frustratie de overhand. Ik moet keer op keer zeggen dat zij niet moeten reageren op de tegenstander, scheidsrechters of de grensrechters. Zij maken fouten, maar spelers maken nog meer fouten. Als we tien keer voor de goal zijn geweest en je scoort niet door een foute keuze of balverlies, dan mag je wat mij betreft zelf in de spiegel kijken. Als het niet lekker loopt, zal je in je hoofd moeten schakelen door harder te gaan werken.' Het zat de Hekelingers ook niet mee, want al na tien minuten spelen moest Danny Copperath zich met een hanstringblessure laten vervangen door Edinho Fortes Varela. 'Het wegvallen van Danny was een flinke aderlating. Bovendien liep Clifford Robinson vijf minuten voor tijd tegen zijn tweede gele kaart op.' De trainer van Hekelingen ziet nog alle kansen voor de promotiecompetitie. 'We hebben een leuk ploegje dat heeft gewonnen van voetballende ploegen als GHVV '13 en Rockanje, maar moeite hebben om de knop om te draaien tegen fysieke tegenstanders. Als we blijven ageren en mentaal niet kunnen schakelen, dan halen we geen nacompetitie', aldus Ad Reijtenbagh. Hekelingen speelt aanstaande zaterdag thuis de derby tegen staartclub SV Simonshaven.

Abbenbroek: Matthew van der Linden (80. Arjan Blaak); Jules van Esch, Dennis Holsteijn, Jean Paul van Diggelen, Ferry Groen; Mark Bubberman (70. Timothy Tokaai), Jordy de Looze, Glenn van der Graft; Kaj Zegers (60. Terence Tokaai), Roy Verweijs, Marcel de Heus.

Hekelingen: Jordy Dijkshoorn; Pascal van der Hor, Jessy Povinelli, Clifford Robinson, Menno Jansen; Robin Boere (60. Mark Wolberts), Victor Kriek, Joey Wertz; Zakaria Cheikh (75. Bilal Tsouli), Randy de Macker, Danny Copperath (12. Edinho Fortes Varela).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant