De dames van HV Spijkenisse versloegen de nummer drie, Rapid.
De dames van HV Spijkenisse versloegen de nummer drie, Rapid. Foto: Peter de Jong

Hockeysters doen goede zaken op de ranglijst

Sport 358 keer gelezen

Spijkenisse – De dames van HV Spijkenisse doen het uitstekend in de richting van het eventuele kampioenschap in de derde klasse. Zondag trad de ploeg op sportpark Groenewoud aan tegen Rapid, dat op de derde plaats staat. Het werd een mooie zege voor de nummer twee uit Spijkenisse, dat met 3-1 won. Bij rust stond het al 2-0.

Al vroeg in de wedstrijd kwam HV Spijkenisse op voorsprong. Eerst was het Jamie Zeegers die de eerste treffer voor de ploeg van Jeroen Barto binnen tikte. Vervolgens was het binnen de eerste tien minuten Jamie Zeegers die de voorsprong wist te verdubbelen. Na de thee bracht Evelien Schutte de stand op 3-0, waarna de gasten iets terugdeden, maar meer als één treffer stond men niet toe.

Snelle goals
'Het hielp enorm in de wedstrijd dat wij in tien minuten op een 2-0 voorsprong kwamen. Ze waren daarna toch een beetje van de leg. Toch konden zij zich voor rust herpakken. Na rust kom je op 3-0 en geloven zij erin na de 3-1. We konden ze toch vrij gemakkelijk met 3-1 naar huis sturen', meende Jeroen Barto na afloop.

Stand
Door de zege blijft het verschil met koploper Derby, die men nog een keer treft, slechts één punt. HV Spijkenisse staat stevig op de tweede plaats met nu vijf punten voorsprong op Rapid. Zondag gaat men naar Liberty in Dongen toe.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant