Afbeelding
Foto: logo

Welkom in het atelier van de toekomst!

Column 103 keer gelezen

Meer dan 70% van de banen in Nederland vind je binnen het MKB. Ook onze regio is rijk aan bloeiende MKB bedrijven waar we trots op mogen zijn. Eén van de uitblinkers die vanuit 'smaak en kwaliteit' werkt is Ed Nobel. Hij vervaardigt met zijn 17 teamleden 100% ambacht. Tijd voor 'inspiratie op locatie'.

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan zijn prachtige zaak aan de Oranjelaan in Spijkenisse? Zijn atelier eist als een soort kookeiland de centrale plek op. Je kunt live zien hoe de edelstenen in trouwringen worden gezet. Dit is het 'atelier van de toekomst' waar klanten een belevenis wordt geboden.

Sinds zijn tiende staat hij al achter de 'werkbank'. Zijn passie voor het juweliersvak heeft hij van geen vreemde. Zijn vader was al horlogemaker en goudsmid. Na een tijd bij juweliers gewerkt te hebben, begon Ed in 1988 voor zichzelf. Hij toverde zijn garagebox om tot zijn werkplaats. Uiteindelijk groeide en bloeide zijn praktijk uit tot het prachtige pand in Spijkenisse. De keuze van de klant begint vaak met pen en papier, want bijvoorbeeld de trouwringen zijn allemaal 'custom-made'. Ed Nobel houdt het prachtige ambacht in stand en tegelijkertijd innoveert hij. Vakmanschap wordt gecombineerd met de nieuwste apparatuur en technieken, zoals lasers en microscopen. Juwelen, trouwringen, horloges; Ed Nobel heeft het allemaal. Het liefst nemen ze voor u alle tijd om tot uniek sieraad of juweel te komen. Bijzonder is ook de mogelijk om bestaand goud om te smelten en te vermaken naar een persoonlijk juweel. En ja, het kon natuurlijk niet uitblijven, hier is ook het ambtsketen van Gemeente Nissewaard volledig ontworpen en vervaardigd in eigen atelier. En daar is onze burgemeester Mirjam Salet maar wat trots op! Kijk eens even op zijn website met de prachtige foto's die aangeven hoe zo'n proces is verlopen. Heel leuk!

Ed heeft al verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen: van OFS Ondernemersprijs tot de Dutch Wedding Awards, dé Nederlandse vakprijs voor trouwspecialisten. Ed, we zijn trots op jou en je team!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant