SC Botlek wist tegen Rozenburg een achterstand na rust om te buigen.
SC Botlek wist tegen Rozenburg een achterstand na rust om te buigen. Foto: Peter de Jong

SC Botlek laat niets heel van nummer twee Rozenburg

Sport 453 keer gelezen

Spijkenisse – Na het behalen van de tweede periode titel is de jacht op de bovenste ploegen nog altijd aan de gang voor SC Botlek. De ploeg van Richard Koutstaal boekte een knappe zege op Rozenburg dat tweede stond. Na een rus stand van 0-2 vocht SC Botlek terug en won met 4-2.

Kort na rust was het Shurnel René Francois die voor de aansluiting zorgde. Binnen tien minuten werd Francois gevloerd en mocht hij de gelijkmaker vanaf elf meter binnen trappen. Niet veel later kon John Ackon de 3-2 binnen tikken. Vijf minuten voor tijd was er een schitterende goal van Kenny Lopes Cruz die de eindstand op 4-2 bepaalde.

Kampioenschap
'Voor rust speelden we een draak van een wedstrijd. Rozenburg bracht ook niet veel, maar scoorde wel twee keer. We moesten zorgen dat we niet verloren en maakten in een kwartier de achterstand goed. Ik denk dat we gewoon maar voor het kampioenschap moeten gaan', is de visie van Richard Koutstaal. Dat is niet eens een rare gedachte. De ploeg staat nu, op drie punten achterstand van koploper Rhoon, op de tweede plaats.