Afbeelding
Foto: HVS

Hockeyvereniging doet aangifte tegen voorzitter

Sport 827 keer gelezen

Spijkenisse – Hockeyvereniging Spijkenisse heeft dinsdagavond haar leden ingelicht over de situatie die is ontstaan na het verduisteren van twee ton door de voorzitter, die sinds vorige week is terug getreden. Inmiddels heeft de club aangifte gedaan van de diefstal.

De avond begon met een emotioneel betoog van de secretaris van de club, waarin werd uitgelegd dat de functie van penningmeester op papier was opgevuld, maar dat de uitvoering bij de voorzitter lag. Het persoonlijk vertrouwen heeft een deuk opgelopen bij de constatering dat tussen september 2015 en 28 februari 2017 er twee ton is verdwenen, die de club had gereserveerd voor de laatste aanpassingen aan het complex aan het sanitair en de keuken. Na het betoog klonk er een  applaus van de leden op het emotionele betoog.

Crisisteam
Vervolgens is er een crisisteam geformeerd waar oud Gemeente voorlichter, Carlo Eijkels de spreekbuis van is. 'Vanmiddag hebben wij aangifte gedaan van de diefstal van onze voorzitter. Hij is wel terug getreden, maar formeel is hij dat nog tot het moment dat er een nieuw bestuur wordt gekozen. Dat dit pas dinsdag gebeurde, komt gewoon ook vanwege het feit dat je op afspraak aangifte moet doen. Wij hebben van de leden een volledig mandaat gekregen om de komende weken alles op een rij te zetten. Er zitten mensen in met een echt verenigingshart en kennis van administratieve zaken. Ik wil overigens benadrukken dat er geen subsidie van de gemeente bij het verdwenen geld zit. Dat was er vooral voor jeugdsport. Er was een lening waarvan wij een deel van de velden hebben laten aanleggen, en dat betalen wij terug aan de gemeente', meent woordvoerder Eijkels van de hockeyers. 

Overleg
Naast een vijftal mensen in het crisisteam worden er ook werkgroepen geformeerd die moeten gaan proberen om op korte termijn gelden binnen te krijgen. 'Er is een juridische, communicatie, evenementen en onder meer een organisatorische werkgroep opgericht. Dit mag natuurlijk nooit meer gebeuren. We zullen ook met schuldeisers in overleg moeten over de betalingen en vooral ook met de bank. Er is nog 135 euro in kas, dus het voortbestaan staat op het spel', gaat Carlo Eijkels verder.

Seizoen afmaken
Het komende seizoen, dat dit weekend weer verder gaat na de winterstop, is overigens gewaarborgd voor de leden van HV Spijkenisse. 'De hockeybond is erg behulpzaam en heeft ons inmiddels toegezegd dat zij zorg dragen voor de verzekeringen van onze leden tot het einde van dit seizoen. Daardoor kunnen alle competities gewoon worden afgemaakt. De komende twee weken gaan wij met elkaar allemaal alles inventariseren. Daarna zullen wij een aanbeveling doen naar onze leden en zullen we dus opnieuw een Ledenvergadering uitroepen om de leden over de hele situatie in te lichten', is de verwachting voor de komende periode.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant