Afbeelding
Foto: stock

Europees avontuur voor HSV Spikes

Sport 152 keer gelezen

Spijkenisse – De softballers van HSV Spikes krijgen dit jaar een mooi Europees avontuur. De ploeg van coach Arjan Baanen uit Spijkenisse mag meedoen aan de Europese kampioenschappen. De Spijkenissers werden in strijd om de landstitel afgelopen seizoen uitgeschakeld door de latere kampioen Quick, maar doordat die ploeg zegevierde in Europa, krijgt Nederland een extra plek toegewezen.

Doordat de wedstrijden om de supercup ook nog eens in eigen land worden gehouden heeft Nederland een tweede extra plek gekregen. Hiervoor heeft de ploeg uit Spijkenisse zich ingeschreven en deze plek inmiddels verworven.

Diverse tegenstanders
'Er wordt gespeeld via een poule systeem. Die doorloop je eerst en daarna volgen er de bekende knock-out ronden. Naast teams uit Nederland doen er ook clubs mee uit België, Duitsland, Italië, Kroatië, Tjechië, Denemarken en Griekenland. Om het toernooi op te waarderen, mag de bond ook twee gast teams uitnodigen. Dat wordt in ieder geval Jong Argentinië, waar softbal een grote sport is', laat Arjan Baanen weten.

Sponsors
Ondanks het feit dat het toernooi in eigen land wordt gehouden, gaat de ploeg op zoek naar sponsors voor onder meer de verblijfskosten. Het evenement wordt gehouden bij Quick in Amersfoort van 28 augustus tot en met 2 september 2017.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant