Spijkenisse behaalde zaterdag een overwinning op Zwaluwen Vlaardingen. Fotografie: Peter de Jong. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse pakt Zwaluwen en stijgt naar de vierde plek

Sport 347 keer gelezen

Spijkenisse – Zaterdag heeft Spijkenisse goede zaken gedaan in het inhaalduel met Zwaluwen Vlaardingen. De ploeg van Peter Wubben won op sportpark Jaap Riedijk met 2-0 van de ploeg uit Vlaardingen, bij rust stond het nog 0-0.

Spijkenisse had het zwaar in het duel en zag dat na rust Zwaluwen zelfs beter uit de kleedkamer kwam. Het duurde tot twintig minuten voor tijd voordat de score kon worden geopend. Uit een corner van Jardim was het Michael van Dommelen die de openingstreffer op het scorebord bracht. Zes minuten voor het einde was het Tim van der Lijn, die na lang blessereleed weer zijn rentree maakte, die voor de 2-0 eindstand zorgde.

Niet in problemen
Na afloop van de zege was trainer Peter Wubben helder in zijn commentaar. 'We speelden geen goede wedstrijd, maar ik had niet het idee dat we zouden verliezen vandaag. Na rust waren zij een kwartier beter en na de 1-0 niet in de problemen geweest. We hadden de wedstrijd echt wel onder controle.'

Stand
'We waren heer en meester zonder echt goed te zijn', meent Peter Wubben. Door de zege stijgt Spijkenisse weer naar de vierde plaats. Zaterdag is Smitshoek de tegenstander van de ploeg uit de Maaswijk.