SCO'63 wist zaterdag Poortugaal de wil op te leggen en won met 2-0. Fotografie: Peter de Jong

SCO'63 doet goede zaken in duel met Poortugaal

Sport 223 keer gelezen

Spijkenisse – SCO'63 heeft het zaterdag op sportpark Oostbroek prima gedaan tegen concurrent Poortugaal. De ploeg van Peter Hoek behaalde de volledige winst en maakte hierdoor het gat met de ploeg uit Albrandswaard groter, tot zes punten. Het werd 2-0, een stand die bij rust al was bereikt.

SCO'63 kwam al vroeg in het duel op voorsprong dankzij een treffer van Leroy van Oosten die wist te scoren uit een vrije trap van Hami Demiturkoglu. Na een klein half uur spelen, was het de doelman van Poortugaal die de fout in ging en een terugspeelbal in het doel liet gaan, waardoor het 2-0 stond.

Verzuimden uit te breiden
De Spijkenissers hadden vervolgens nog veel meer kansen om de score op te voeren, maar deden dit niet. 'We missen nog een strafschop, kort na rust. Daarnaast is er voor hen drie keer een rode kaart getrokken, maar dat gebeurde vooral aan het einde. We verzuimden een beetje om verder uit te lopen', meent Peter Hoek, die nu met SCO'63 op de zevende plaats staat. Zaterdag is de ploeg vrij. Vervolgens wacht voor de ploeg uit Spijkenisse het duel met OSV Oud Beijerland.