Zuidland walste zaterdag na rust over tegenstander Almkerk heen. Fotografie: Peter de Jong

Zuidland walst na rust over Almkerk heen

Sport 366 keer gelezen

Zuidland – Zuidland is de tweede helft van de competitie uitstekend gestart. Na twee eerdere afgelastingen werd er zaterdag op sportpark Groot Nibbeland wel afgetrapt tegen Almkerk. De ploeg van Adri van Tiggelen zegevierde met 5-1. Bij rust was er nog maar één keer het net gevonden van de tegenstander uit de Alblasserwaard.

Het was zaterdag vooral de middag van aanvaller Nichy Fortes. Hij bracht Zuidland voor rust aan de leiding. Echter na rust scoorde hij er ook lekker op los. Een mooie hattrick had hij voor het publiek in petto. Na de thee kwamen drie van de vier treffers van de voet van Fortes. De vijfde treffer kwam op naam van Robin van Buuren.
Niet gemakkelijk
Anders dan dat de uitslag wellicht doet vermoeden, was het niet eenvoudig voor Zuidland om naar 5-1 uit te lopen. 'Het ging zeker niet gemakkelijk. Voor rust zijn we zelfs goed weggekomen. Bij hen werd een goal afgekeurd en wij scoren eigenlijk direct erna. Na rust hebben ze meer druk gezet en zo kregen wij ruimte die we hebben gebruikt. Het was een mooie zege, waarin we ook vier afwezigen hadden en de concurrenten deden het ook niet best, dus stijgen we naar de tiende plek', meent coach Adri van Tiggelen na afloop.

Zaterdag is koploper Rijsoord de tegenstander. Wellicht weet de ploeg uit Zuidland daar voor een stunt te zorgen.