Michael van Dommelen wil met VV Spijkenisse graag naar de derde divisie. Fotografie: Peter de Jong
Michael van Dommelen wil met VV Spijkenisse graag naar de derde divisie. Fotografie: Peter de Jong

Michael van Dommelen wil dolgraag naar 3e divisie

Sport 630 keer gelezen

Spijkenisse – Spijkenisse speelde zaterdag op sportpark Jaap Riedijk, na twee afgelaste duels weer voor de competitie. Tegenstander was DFS dat tiende op de ranglijst stond. Van onderschatting was absoluut geen sprake. De ploeg van trainer Peter Wubben wilde dolgraag de kater van het eerste duel bij Noordwijk (5-2) wegspoelen. Dat wegspoelen lukte wel, de formatie van Wubben wist te winnen met 1-0. Een stand die bij rust al was bereikt.

Alex Hordijk

Afgelopen week maakte Spijkenisse bekend dat het met veel spelers weer een overeenstemming had bereikt voor het komende seizoen. Zo ook voor Michael van Dommelen. De speler doorliep de jeugd van Spijkenisse, toen hij naar Heerenveen vertrok en daar in het tweede speelde. Vervolgens maakte hij de overstap naar FC Dordrecht en kwam via Doto, Barendrecht en ASWH dit seizoen weer terug bij Spijkenisse..

Verlenging
'Ik heb het echt prima naar mijn zin bij Spijkenisse. Het bevalt uitstekend. Het is niet heel erg lang rijden voor me. Ik wilde zelf dolgraag nog een jaar door en datzelfde idee leefde eigenlijk bij Spijkenisse. Ze bouwen al jaren richting de top en dit seizoen gaat het ook erg goed', meent de inwoner van Zwartewaal.

Niet best uit winterstop
Ondanks dat hij het prima vindt lopen, was het direct na de winterstop minder. 'Ter Leede is de koploper en Achilles Veen doet het ook prima en dan komen wij. Swift staat er nog tussen, maar dat komt omdat wij niet zo heel erg goed uit de winterstop zijn gekomen. We hebben het tegen Noordwijk echt gemakkelijk weg gegeven. We maakten teveel fouten en bij rust wisten we wel dat we de wedstrijd hadden verloren, maar dat de competitie nog open lag', gaat de sympathieke aanvaller verder. Tijd om de nederlaag weg te spoelen was er de afgelopen maand niet. De twee daarop volgende duels werden voor Spijkenisse afgelast.

Overal naar mijn zin
Waar Michael van Dommelen ook speelde, van een keuze voor een club heeft hij nooit spijt gehad. 'Toen ik bij Heerenveen speelde was ik vrij jong, maar werkte daar wel met Foppe de Haan en Gertjan Verbeek. Bij Dordrecht speelde ik eerst een jaar in het tweede elftal en vervolgens speelde ik in het eerste. Daar was het Marco Boogers die mij de kneepjes van het vak leerde en van mij een goede spits maakte. Bij Barendrecht proefde ik de kampioenschappen en promoties en dat gold eigenlijk ook voor ASWH. Bij Spijkenisse draaien we nu ook weer uitstekend mee', vervolgt de 33-jarige spits. Hij begon zijn carrière op het eiland bij Vierpolders. 'Ik kom echt uit Zwartewaal en mijn vader was trainer bij Vierpolders, dus daar begon ik. Ik vond dat heel snel leuk', meent Van Dommelen.

Seizoen geslaagd
De speler van de ploeg van Peter Wubben vindt deze competitie bijzonder. 'Het zal enorm lastig worden. Er kijken nog veel ploegen omhoog. Normaal speel je met drie ploegen om de titel en nu kunnen dat er zomaar zes zijn. Het is nu nog niet gespeeld, maar zal tussen Ter Leede, Achilles Veen, Spijkenisse, Swift, Ajax en Hoek gaan denk ik. Ik hoop dat wij tot het einde van het seizoen nog mee kunnen doen om de prijzen. Ik ben naar Spijkenisse gekomen om te scoren en wil dolgraag naar de derde divisie promoveren. Echter onderschatting is onze grootste valkuil', zegt Van Dommelen, die in het dagelijks leven een grafische afdeling van een drukkerij leidt.

Wedstrijd
In het duel met DFS werd zaterdag op sportpark Jaap Riedijk met 1-0 gewonnen. De enige treffer van de middag werd na elf minuten al gescoord door Serginio van Axel-Dongen. Spijkenisse staat nu derde in de hoofdklasse A.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant