Afbeelding

Onderzoek naar AutoMaatje

Politiek 328 keer gelezen

Nissewaard Lokaal wil ouderen langer mobiel houden. Daarom heeft de partij samen met LOB in de raad van 1 februari jl. een motie ingediend om dit mogelijk te maken. De partijen vroegen het gemeentebestuur om de invoering van het sociaal-maatschappelijke ANWB-project 'AutoMaatje' door de gemeente te onderzoeken. AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met gemeenten, welzijnsinstellingen en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven. Het initiatief is lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk.

Nissewaard Lokaal en LOB willen hiermee tegemoetkomen aan het krimpende OV-aanbod en de afbouw op 'Vervoer op Maat'. Het project is al succesvol ingevoerd in gemeenten als Barneveld, Woerden, Mijdrecht en Vinkeveen. Amsterdam Nieuw West, Leidschendam-Voorburg en, dichter bij huis, de Hoeksche Waard zitten in de laatste fase voor definitieve invoering.

Volgens Tom den Daas van Nissewaard Lokaal snijdt het mes aan twee kanten. 'Het geeft ouderen een stuk vrijheid en tegelijkertijd verrijkt dit het sociale leven van de vrijwilligers die eraan meedoen', stelt hij.

Uiteindelijk stemde de raad unaniem in met het voorstel van beide partijen. De resultaten van het onderzoek worden voor het zomerreces aan de raad gepresenteerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant