Foto: René Bakker
Foto: René Bakker

Wethouder Mijnans geeft aftrap Buurtpreventie in Zuidland

Actueel 359 keer gelezen

Zuidland - Wethouder Jan Willem Mijnans heeft vanavond om 19.30 uur de aftrap voor Buurtpreventie in Zuidland gegeven. Veel betrokkenen waren naar sporthal Drenkwaard gekomen om hiervan getuige te zijn.

Na elf wijken in Spijkenisse is dit de eerste Kern buiten Spijkenisse waar buurtpreventie zal gaan plaats vinden. 'Daar ben ik supertrots op. Heel wat mensen hebben ervoor gezorgd dat dit is gerealiseerd. Ik noem geen namen, want dan bestaat het gevaar dat ik iemand vergeet. Wel wil ik een compliment geven aan de ervaren 'lopers' uit Spijkenisse, waar de nieuwe 'lopers' hier in Zuidland als het ware stage hebben gelopen. Vanaf nu zijn de opgeleide mensen hier in Zuidland de extra ogen en oren. Zij zullen melding maken aan de instanties als er iets niet klopt. Dat zal zeker het veiligheidsgevoel van de mensen in Zuidland verhogen. Bovendien vind ik het heel fijn dat de surveillanten een onderkomen hebben gekregen in speeltuin de Vlielander. Waarvoor mijn dank', aldus de wethouder in zijn openingswoord.

Vervolgens reikte hij hesjes uit aan de 'nieuwe' lopers. Hierna begaf het totale gezelschap zich naar de Molendijk, waar nabij de molen door de wethouder zelf een bord werd gemonteerd. Hierdoor kan iedereen die Zuidland binnenrijdt waarnemen dat er buurtpreventie is. Na deze handeling bracht het gezelschap een bezoek aan het nieuwe onderkomen in speeltuin Vlietlander.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant