Muisstil luisteren naar het verhaal. Foto's: René Bakker.
Muisstil luisteren naar het verhaal. Foto's: René Bakker.

Wethouder Dijkman vertelt over ‘De kleine walvis’

Actueel 196 keer gelezen

Spijkenisse – Muisstil luisterden de peutertjes van kinderdagverblijf Dikkie Dik in gebouw De Sleutel aan de Eikenlaan vanmorgen naar wethouder Kees Dijkman, die voorlas uit 'De kleine walvis' van auteur Benji Davies.

Dijkman was bij het kinderdagverblijf ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen, waarbij tal van bekende en onbekende Nederlanders nog tot en met 4 februari voorlezen op kinderdagverblijven, peuterspeeldagen, bibliotheken en scholen aan peuters en kleuters om zo het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004, zijn een initiatief van Stichting Lezen en worden georganiseerd door de CPNB.

In 'De kleine walvis' vindt Boy een na de storm op het strand aangespoelde babywalvis. Samen met zijn vader brengt hij het dier uiteindelijk terug naar zee, zodat alles weer goed komt. Het boek is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2017. Ieder jaar wordt door een jury van jeugdbibliothecarissen een Prentenboek Top Tien samengesteld. De wethouders Mijnans, Van der Schaaf en Hamerslag lazen afgelopen week eveneens voor bij verschillende kinderdagverblijven in Nissewaard.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant