Jeroen Weggen (blauwe shirt) was zondag topschutter voor HVOS. Archieffoto: Peter de Jong
Jeroen Weggen (blauwe shirt) was zondag topschutter voor HVOS. Archieffoto: Peter de Jong

Handballers onderuit in slotfase in derby bij Helius

Sport 146 keer gelezen

Hellevoetsluis – De handballers van Helius hebben zondag de derby met HVOS uit Spijkenisse gewonnen. In Sporthal de Fazant in Hellevoetsluis werd met 25-22 verloren door HVOS. Bij rust leek het de andere kant op te gaan, toen stond HVOS voor met 10-12.

Het was van de Hellevoeters geen goede wedstrijd en daardoor kon HVOS profiteren. De ploeg kwam voor rust voor met vier punten, maar hield dat ook niet vast. Toen een speler van Helius twee minuten voor tijd met rood het veld moest ruimen, was Helius ontketend en moest men bij een 22-22 stand toch nog het onderspit delven bij HVOS.

Paar minuten
'Het is echt spijtig. Weer een paar minuutjes voor tijd geven we het weg. Toen werden onze foutjes afgestraft. Ik vind dat echt heel erg zonde. We hebben de komende maand om bij te tanken en verder goed te trainen', meent coach Rafaël Loch die heel februari met zijn ploeg niet in actie komt.

Loch vertrekt
Direct na het duel moest Loch bekennen dat hij het na dit seizoen voor gezien houdt bij de Spijkenissers. 'De sfeer is goed, maar ik stoor me wel aan andere dingen, zoals de opkomst bij de trainingen, die overigens de laatste weken goed zijn. Ik word niet vrolijk van de sportieve uitdaging', verklaart Loch zijn besluit te stoppen. Topschutter was zondag Jeroen Weggen met vijf treffers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant