Afbeelding

GroenLinks wil garantie dat provincie extreme stijgingen bustarieven terugdraait

Politiek 132 keer gelezen

De nieuwe abonnementen worden voor sommige OV-reizigers tot een factor vier duurder volgens Omroep West. GroenLinks vindt dit onacceptabel. Volgens GroenLinks is dit ook in strijd met de afspraken die gemaakt zijn over de OV-tarieven, zij vraagt de provincie dan ook met spoed dit te terug te draaien.

Statenlid Berend Potjer: 'GroenLinks wil goed en betaalbaar openbaar vervoer. Arriva en de provincie zeggen dat ook te willen, maar er lijkt iets behoorlijk mis te gaan. Het kan niet de bedoeling zijn dat sommige reizigers opeens vier keer duurder uit zijn. Hierdoor dwingt de provincie mensen de auto in en komen mensen met een kleine beurs of een beperking in een sociaal isolement terecht. Volgens het provinciale beleid mogen zulke grote prijsstijgingen ook helemaal niet. Wij vragen de provincie dan ook haar eigen beleid na te leven en te garanderen dat reizigers er niet zo fors op achteruit gaan.'

GroenLinks vindt het een urgente zaak en wil daarom komende woensdag tijdens de Statenvergadering al een antwoord van het provinciebestuur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant