De locaties die nu in beeld zijn voor plaatsing van windmolens. Afb. PZH
De locaties die nu in beeld zijn voor plaatsing van windmolens. Afb. PZH

Provincie wijst nieuwe windmolenlocaties aan

Actueel 652 keer gelezen

De provincie Zuid-Holland heeft in de regio Rotterdam 23 nieuwe locaties aangewezen, waar windturbines geplaatst kunnen worden. In Nissewaard gaat het om drie locaties: Beerenplaat (zes turbines), Zuidland (tien turbines) en Hartel-Oost (vier turbines).

De locaties zijn opgenomen in de ontwerp-herziening van de Visie Ruimte en Mobiliteit. Na het doorlopen van de zienswijzeperiode maken Provinciale Zaken na de zomer hun definitieve keuze. Zodra de locaties definitief zijn aangewezen, is plaatsing van turbines planologisch mogelijk en moeten de betrokken gemeenten hun bestemmingsplannen hierop aanpassen.

De gemeenten in de voormalige stadsregio Rotterdam hebben eind vorig jaar bij de provincie een voorstel ingediend met windlocaties die de gemeenten geschikt vinden. Volgens de provincie is die handreiking onvoldoende om de afspraak na te komen dat er in de regio Rotterdam 150 MW aan windenergie gerealiseerd zou worden. En dus kijkt de provincie naar locaties die geschikt kunnen zijn.

Een van de ideeën was plaatsing van windturbines bij de Haringvlietdam, maar technisch is het niet mogelijk om windturbines op of voor het sluizencomplex te realiseren. Ook rond Kickersbloem worden geen windturbines geplaatst omdat de infrastructuur niet grootschalig is. Het idee van windturbines op Halfweg is eveneens de prullenbak is gegaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant