Toos de Bruyn van Leeuwen
Toos de Bruyn van Leeuwen

Kunstroute Nissewaard:Toos de Bruyn van Leeuwen

Actueel 301 keer gelezen

Op 8 en 9 april vindt voor de tiende keer de Kunstroute plaats. Dit keer niet alleen in Spijkenisse, maar ook in de kernen Oudenhoorn en Simonshaven. De komende weken stellen de  deelnemers zich aan u voor. De volledige deelnemerslijst vindt u op www.kunstroutenissewaard.nl

Even voorstellen: Toos de Bruyn van Leeuwen
Mijn naam is Toos de Bruyn van Leeuwen en de kunstvorm die ik beoefen is handgevormd  keramiek en doe dit nu al vele jaren. Mijn kwaliteit is om van op zich gewone dingen iets moois te maken. Kleur en originaliteit vormen telkens weer de basis voor mijn kunstwerken. Het materiaal waarmee ik werk, zijn diverse soorten klei en kleur pigmenten, metalen en glazuurlagen. Dikwijls maak ik voorwerpen die ook van praktisch nut zijn, zoals een aparte plantenstandaard compleet met een fontein.

Technieken
Mijn werk is veelzijdig en betreft zowel mens als dierfiguren maar ook vazen en schalen.  Werk meestal met glazuren en pigmenten inpoetsen.

Inspiratie
Ik vind het heerlijk om met een stuk klei aan de slag te gaan en heb dan een beeld voor ogen, waarvan soms het eindresultaat totaal anders is.

Verder doe ik inspiratie op uit de natuur en andere culturen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant