De PGZ  is Gerard van der Kaa dankbaar voor zijn spontane medewerking aan de actie.
De PGZ is Gerard van der Kaa dankbaar voor zijn spontane medewerking aan de actie.

PGZ en MCD Spaaractie voor Voedselbank groot succes

Actueel 551 keer gelezen

Klanten van de supermarkt MCD in Zuidland konden tot in december sparen voor een feestpakket met boodschappen ter waarde van ruim € 50,00.

De diaconie van de Protestantse Gemeente Zuidland (PGZ) wist van gezinnen die zo'n pakket erg goed kunnen gebruiken, maar dat niet bij elkaar kunnen sparen. De PGZ besloot haar leden en andere belangstellenden op te roepen om te sparen voor deze gezinnen. De PGZ zette dozen in beide kerken waarin bezoekers hun spaarzegels voor de pakketten konden doneren. Toen MCD eigenaar Gerard van der Kaa van deze actie hoorde, bood hij spontaan twee volle dozen aan. Ook de zegels die klanten bij de kassa niet aannamen, doneerde de eigenaar aan de actie.

Na afloop van de actie, had de PGZ 127 volle spaarkaarten, goed voor 127 boodschappenpakketten. Toen de feestpakketten op waren bij MCD, kwamen er feestcheques van € 50,00 voor in de plaats. Met deze opbrengst werden veel gezinnen blij gemaakt. Uiteindelijk bleven er nog 43 feestcheques over. In overleg met de Voedselbank Spijkenisse werd een lijst met boodschappen ter waarde van € 2.150,00 opgesteld. Deze bestelling werd afgelopen week geleverd. De boodschappen werden verdeeld over de kerstpakketten van de cliënten. De Protestantse Gemeente Zuidland bedankt iedereen voor de enthousiaste inzet en donaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant