Afbeelding

Tabee 2016

Column 159 keer gelezen

Zo, de kerstdagen zijn weer voorbij, laat de jaarwisseling maar komen!
Wat ging dit jaar snel, voor je het wist was er weer een week voorbij. Het is nu weer tijd om goede voornemens te spuien. Meer bewegen, gezonder eten, alweer stoppen met roken, minder met de auto, nog zuiniger met de energie doen en vooral oppassen dat je niks breekt of een virus oploopt want anders stijgen de zorgkosten nog meer! Economisch gaat het volgens de regering stukken beter, al gaat het welzijn van het volk hard achteruit, maar dat is slechts een detail. Langzaam maar zeker gaan we terug naar de tijd van de kasteelheren, die in royale welvaart leefden terwijl het gepeupel zich het lamlazarus zwoegde om de 'Heren' te behagen, om zo zelf ook nog een slokje water uit hun sloot te mogen drinken.
Als voor sommigen de vaste lasten al meer dan drie kwart van hun inkomen is dan mogen we toch wel spreken van een verslechterde economie voor het volk en een riante verbetering voor de notabele elite.
Maar goed, mopperen hoort niet bij een jaarwisseling, dan knallen we gewoon weer voor miljoenen de lucht in, liever niks te eten dan geen geknal toch? Als je al zo weinig hebt dan grijp je alles aan om toch even blij te zijn, al kost het je salaris. Nee ik doe er niet aan mee, ik geloof al lang niet meer in al die spoken en geesten die je met harde knallen moet verjagen, vuurwerk slaat de plank mis wat dat betreft. Ik ben op zich niet tegen vuurwerk, maar wel tegen het schandalige misbruik dat sommige dwazen zich aanmeten. Elk jaar gaan er veel dingen door stuk en raken er mensen, soms levenslang, door verwond. En dan de huisdieren, die vinden het vreselijk. Onze Floris, een bakbeest van 80 kilo waar je voor op moet passen, kruipt bij elke knal onder de tafel en zoekt de veiligheid van mijn markante warme voeten op. Gelukkig is dat 1 januari weer voorbij… toch? Fijne jaarwisseling!

Reacties: jk@ hoogvliet.org

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant