Afbeelding

Geervlieter Ad van der Bom ontvangt Nissewaardpenning

Actueel 1.460 keer gelezen

Geervliet – Vanmiddag ontving Ad van der Bom uit handen van burgemeester Salet de Nissewaardpenning. De gloednieuwe onderscheiding werd vanmiddag pas voor de tweede keer uitgereikt, ditmaal aan aannemer en ondernemer Van der Bom die al vele jaren ook  maatschappelijk zeer betrokken is bij allerlei activiteiten in Geervliet en Heenvliet.

De Nissewaardpenning is bedoeld voor mensen die zich op een bijzondere manier voor de gemeente Nissewaard en haar inwoners verdienstelijk hebben gemaakt. In het bijzonder mensen die op een of andere manier klaarstaan voor de medemens en de gemeenschapszin bevorderen.

Verrassing
De toekenning van de penning kwam voor Ad als een volslagen verrassing. De bijeenkomst in zijn werkplaats aan de Visserszijde was door hem zelf georganiseerd omdat de ondernemer enige tijd geleden besloten heeft het 94 jaar geleden door zijn opa Jaap van der Bom gestarte familiebedrijf te sluiten. Aanvankelijk zou het bedrijf in 2018, als Ad 65 wordt, worden beëindigd, maar vanwege het vervallen van het werk voor een grote opdrachtgever aan het eind van dit jaar, werd besloten eind van dit jaar te stoppen. Vrienden, familie en zakenrelaties waren uitgenodigd om terug te blikken en het glas te heffen op de vaak jarenlange samenwerking met Van der Bom en Breevaart B.V. Van der Bom was zeer vereerd met de aan hem toegekende onderscheiding; de anders zo welbespraakte Geervlieter was zichtbaar ontroerd en verrast.

Initiator
Voor allerlei activiteiten in Geervliet en Heenvliet stelt Ad van der Bom regelmatig materialen en geld beschikbaar. Of het nu gaat om Sinterklaas, de Lionsclub, voetbal of het huttenbouwen, er kan altijd een beroep op hem worden gedaan. Als lid van de Lionsclub onderneemt hij graag actie voor het goede doel. Vorige week maakte hij nog verkleed als Kerstman zijn arrensleetocht door Geervliet. Ook voor de sportverenigingen in de regio is hij met sponsoring van grote betekenis. Bij de voetbal van Geervliet is hij voorzitter van GHVV 13, de club die afgelopen zomer is ontstaan na de fusie tussen PFC en HVV Bernisse. Ad heeft hard gewerkt aan de totstandkoming van deze fusie. In 2015 kwam de Tour de France door Nissewaard; Van der Bom was de grote initiator van het om de doorkomst heen gebouwde volksfeest in Geervliet.

Ondernemersvereniging
Ook was hij 20 jaar bestuurslid van de Ondernemersvereniging Bernisse en inmiddels vicevoorzitter van de Ondernemersvereniging Nissewaard. Mooi voorbeeld van zijn inzet voor de gemeente was het project van het kasteel Blijdenstein in Heenvliet waar hij een van de aannemers en sponsors was. Van der Bom had bovendien zitting in de naamgevingscommissie van de nieuwe gemeente Nissewaard voorafgaande aan de fusie tussen Bernisse en Spijkenisse, waar hij een groot voorstander van was en nog steeds is. Ook de wethouders Mourik, Mijnans en Hamerslag waren bij de uitreiking aanwezig. Uit hun handen ontving Van der Bom kort voor de uitreiking van de penning, een replica van de beeldengroep 'Mannetjes op de Krom' als waardering voor zijn ondernemerschap. De activiteiten in de werk- en opslagplaats aan de Visserszijde zijn inmiddels beëindigd en het pand staat in de verkoop, maar inwoners van Geervliet en Heenvliet kunnen blijven rekenen op Ad's maatschappelijke inzet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant