Ook Tiengemeten is opgenomen in Google Streetview. (Foto: Google Streetview)
Ook Tiengemeten is opgenomen in Google Streetview. (Foto: Google Streetview)

Bezoek Tiengemeten via Google Streetview

Actueel 163 keer gelezen

Regio - Natuurmonumenten en Google voegen achttien Nederlandse natuurgebieden toe aan Google Street View. Dat meldt Natuurmonumenten op haar website.

Aan de hand van 360-graden beelden kun je deze mooie plekken nu verkennen via je computer of smartphone. "Van het vogeleiland Griend in het hoge noorden, die vorig jaar als eerste werd toegevoegd aan Street View, via het water van De Wieden en de Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug tot de Sint Pietersberg in het zuiden – Natuurmonumenten en Google brengen vanaf nu nog meer natuur bij je thuis", valt te lezen op de website.

Draagbare camera
Vrijwilligers hebben in totaal negentien natuurgebieden vastgelegd met de speciale 'Trekker'. Deze draagbare camera heeft maar liefst vijftien lenzen, die elke twee seconden een foto maken. Deze worden samengevoegd tot 360-graden beelden, waarmee je virtueel door de natuur kunt lopen. Jeffrey van Heck van Natuurmonumenten coördineerde dit project: "Een hele klus, maar dankzij de inzet van onze enthousiaste vrijwilligers is het gelukt. Zij hebben met een camera van ruim twintig kilo onze natuurgebieden doorgesjouwd. In het geval van De Wieden zelfs per boot. En met een geweldig resultaat!" 

In Zuid-Holland is het eiland Tiengemeten opgenomen in Google Streetview. Loop hier rond over het eilandje in het Haringvliet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant